L’Ajuntament de Celrà s’organitza, com la resta de consistoris, a partir d’una doble estructura: l’estructura política o de govern i l’ estructura executiva o administració municipal.
L’estructura política o de govern

Es renova cada quatre anys amb les eleccions municipals. La ciutadania escull els regidors i regidores que formen el plenari. El partit o partits que governen són responsables de definir les directrius de l’acció de govern.

L’estructura executiva o Administració municipal

Té per objectiu executar les polítiques aprovades i mantenir el funcionament administratiu del consistori.

Actualment Celrà té més de 5.000 habitants. Aquesta xifra és important ja que l’organització municipal fa un salt qualitatiu en la seva organització quan supera aquesta xifra. Com aspecte més rellevant, es passa d’11 a 13 regidors, el que genera l’obligatorietat de l’existència d’una comissió informativa permanent i de la Junta de Govern Local.

La seu principal de l’Ajuntament de Celrà està ubicada dins el complex modernista de la Fàbrica, que data de 1902, on es feien extractes tànnics per adobar pells. El complex es va reformar a partir del 1987 i, actualment, acull l’ajuntament, el centre cívic, la biblioteca i d’altres dependències municipals.

Documentació