#Celratacompanya
La campanya Celrà t’acompanya pretén sensibilitzar la ciutadania vers aquesta realitat, informar de possibles serveis públics d’atenció especialitzada i ressaltar els agents comunitaris que poden oferir acompanyament.
En cas de viure o conèixer una situació d’assetjament, recorda que #Celratacompanya i pots comptar amb mestres i professorat, monitoratge de lleure i menjador, entrenadors i entrenadores d’activitats esportives, serveis socials, dinamitzadores juvenils, professionals del CAP i la resta d’agents comunitaris del poble que et poden donar suport i assessorar.
Parla, explica-ho, actua!
L’Assetjament escolar és el maltractament reiterat entre iguals que neix en entorns educatius en el que un o més infants/joves exerceixen abús de poder sobre un altre.
Aquest assetjament pot prendre diverses formes, incloent-hi el maltractament verbal, la intimidació física, l'exclusió social, la difamació, les amenaces i altres formes de comportament agressiu i es pot manifestar dins del centre educatiu, al carrer o altres espais públics. Però també es pot manifestar virtualment: ciberassetjament a través de les xarxes socials.
Recursos
En cas de viure o conèixer una situació d’assetjament, pots informar-ne a la Unitat de Suport a l’Alumnat en situació de Violència (USAV) que està formada per un equip de professionals que acull la comunicació, revelació o malestar, gestiona el cas de violència i en coordina l’abordatge, tot seguint els protocols establerts.
UsApps una aplicació web del Departament d’Educació que permet comunicar d’una forma fàcil, intuïtiva i eficaç en situacions de violència que pot viure tot l’alumnat de Catalunya.
Es pot utilitzar tant si és una persona que viu directament una situació de violència com si n’és testimoni.
Telèfon Infància respon: 116 111
Infància Respon és un servei públic d'atenció exclusivament telefònica, gratuït i permanent, que funciona vint-i-quatre hores al dia, els 365 dies de l'any, que té l'objectiu de prevenir i detectar els maltractaments d'infants i adolescents, posant especial atenció en els casos d'assetjament a les escoles, ciberassetjament, violència masclista en adolescents i abusos sexuals. Mitjançant aquest servei, la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) endega l’activació dels protocols que corresponguin, mobilitza l’equip a qui pertoqui actuar (segons la tipologia de la trucada).