celrà.cat » Medi ambient » Campanya de plantació i manteniment voluntari dels escocells dels arbres

Campanya de plantació i manteniment voluntari dels escocells dels arbres

L’Àrea de Medi Ambient i els serveis tècnics de l’Ajuntament van impulsar fa un mes la plantació de llavors de plantes autòctones en els escocells dels arbres del municipi i van proposar la campanya «Apadrina un escocell», de plantació i manteniment voluntari dels escocells dels arbres de Celrà, als centres educatius del poble. Ara la campanya es fa extensiva a tota la població perquè tothom qui vulgui pugui cuidar l’escocell d’un arbre i plantar-hi plantes i flors.

L’objectiu de la campanya és fer possible que tothom qui vulgui del poble de Celrà pugui cuidar un tall de terra del municipi plantant plantes i flors que contribueixin de manera positiva al creixement dels arbres ja plantats o que assumeixin una funció natural pel que fa al control de plagues o acostant pol·linitzadors als arbres.

La previsió és convocar dos períodes d’inscripcions i repartiment de plantes cada any.

Les inscripcions a la campanya actual es van tancar el 24 d’abril.

L’Ajuntament us facilitarà les plantes i una petita guia d’instruccions sobre com haureu de fer la plantació i el seu manteniment.

El repartiment de les plantes es farà el dilluns 29, de 10 a 13 h, i el dimarts 30, de 16 a 19 h, al Centre de Promoció Econòmica (carrer Bòbiles, 9).

Es proposa la plantació de llavors de plantes autòctones, vivaces i arbustives de port petit, per tenir els escocells cuidats, que hi creixi una vegetació que afavoreixi el creixement de l’arbre i la presència d’espècies pol·linitzadores beneficioses.