El patrimoni natural i cultural del municipi és ric i variat. La conservació del caràcter medieval del nucli antic, que té el seu origen en la creació de la Sagrera al voltant de l'església parroquial dedicada a Sant Feliu, ha estat un dels objectius del consistori en els darrers anys.

A l'entorn del nucli antic, hi trobem una sèrie de masies que han permès mantenir el caràcter agrari del municipi fins a mitjan segle XX. Alguns exemples són mas Espolla, can Cors, can Pou, can Galter, mas Guinart o mas Veray.

El territori acull també diferents castells i cases fortes escampades per les valls del terme, que antigament oferien protecció als seus habitants: és el cas del castell de Palagret, el castell de Barbavella, el castell de Sant Miquel i el castell dels Escala, juntament amb la torre Desvern.

L'ermita de Sant Miquel, construïda al segle XIV, i tot el reguitzell de fonts, molins, rescloses, forns de calç, rajoleries, parets seques, etc., també formen part del valuós patrimoni que ha arribat fins als nostres dies i que recorda el passat històric del poble.

Completen el patrimoni arquitectònic de Celrà la Fàbrica Pagans, projectada per l'arquitecte modernista Isidre Bosch; l'Ateneu; Can Cors o fins i tot les Escoles Velles. Totes són edificacions característiques del sistema de construcció de les primeries del segle XX i en l'actualitat tenen un ús públic.

El massís de les Gavarres i el riu Ter són dos espais del terme municipal que presenten uns valors naturals molt valuosos.

L'any 2010 l'Ajuntament de Celrà va elaborar el Pla Especial de Protecció del Patrimoni, amb la finalitat de catalogar, definir i protegir el patrimoni cultural, natural i arquitectònic del nostre poble: qualsevol persona pot consultar aquest pla a les dependències de l'Ajuntament.

L'Ajuntament de Celrà ha editat diversos itineraris amb les rutes més destacades, que permeten descobrir el patrimoni cultural i natural del municipi.