celrà.cat » General » Adif inverteix 4,6 milions d’euros en obres de millora a l’estació de Celrà

Adif inverteix 4,6 milions d’euros en obres de millora a l’estació de Celrà

Imatge de l'estació de CelràL’empresa estatal Adif (Administrador d’Infraestructures Ferroviàries) ha destinat una inversió de 4,6 milions d’euros a la millora i el reforç de l’accessibilitat de l’estació de Celrà. L’objectiu de les obres, que començaran pròximament, és millorar les instal·lacions per a l’ús general de viatgers i adaptar-les més concretament a les necessitats de les persones de mobilitat reduïda, amb la supressió de barreres arquitectòniques i la creació de nous espais.

A més, s’eliminaran els passos per travessar les vies al mateix nivell entre andanes, fet que suposarà una millora de les condicions de seguretat i de la qualitat del servei.

Es construirà un nou pas inferior entre andanes, dotat d’ascensor i escales fixes, i es perllongaran les andanes fins als 210 metres, a més d’augmentar-ne l’alçada fins als 68 cm per sobre de la cota del carril. També es durà a terme una nova pavimentació de les andanes.

A més, es construiran noves marquesines a les zones d’espera de les andanes i a les embocadures dels futurs passos inferiors, per incrementar el confort dels usuaris. Així mateix, estan previstes noves instal·lacions de sanejament, electricitat, il·luminació, protecció civil i seguretat i de circuit tancat de videovigilància, entre altres treballs.

Segons el projecte d’Adif, les obres tindran una durada d’uns 14 mesos i bona part dels treballs, aquells que afectin la circulació de trens o que comportin un tall de corrent elèctric de la catenària, es faran en horari nocturn, entre les 11 de la nit i 2/4 de 6 del matí.

Atès que el projecte no fa esment dels sorolls que provocaran les obres en horari nocturn, l’Ajuntament ha fet una petició a Adif per canals oficials per mantenir-hi una reunió en què se l’informi de quines molèsties ocasionaran els treballs nocturns a la població que viu en la zona propera l’estació i de quines mesures s’ha previst adoptar per minimitzar-les.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha manifestat a Adif l’obligació que les obres compleixin amb l’Ordenança municipal reguladora dels sorolls i vibracions al municipi de Celrà i als mapes de capacitat acústica (mapa de soroll), d’acord amb la Llei estatal 37/2003, de 17 de novembre, del soroll.