Escola de Música del Gironès

Celrà és un dels 16 municipis que disposa d’aules de l’Escola de Música del Gironès, creada i gestionada pel Consell Comarcal i homologada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat

Les aules de música estan situades al tercer pis del Centre Cultural La Fàbrica, on s’ofereixen classes de llenguatge musical i la possibilitat d’estudiar tota mena d’instruments, de manera individual o col·lectiva.

El calendari escolar va de setembre a juny, coincidint amb el que aprova cada any el Departament d’Ensenyament.

Les matriculacions es fan entre principis de maig i principis de juny.

Per sol·licitar informació podeu trucar al 972 213 262, de 10 a 14 h, o escriure un correu electrònic a emg@girones.cat.

Tota els detalls sobre oferta educativa, preus i matriculacions els trobareu al web de l’escola: www.emg.cat i al tríptic informatiu del curs 2016-2017 (pdf).

 

Una mica d’història

El Ple del Consell Comarcal del Gironès de 9 de novembre de 1989 va aprovar l’acord de creació de les Aules de Música del Gironès, unes aules que es posaven en funcionament a partir dels convenis signats entre el Consell Comarcal, els ajuntaments de Llagostera, Fornells de la Selva, Sant Julià de Ramis i Cervià de Ter i el Conservatori de Música de Girona Isaac Albèniz.

En els primers anys de vida, les aules de música actuen juntament amb els ajuntaments com els únics responsables del correcte funcionament dels cursos. Els alumnes eren examinats per lliure en el Conservatori de Música de Girona. A partir del 1995, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat atorga l’homologació i l’autorització de les aules de música per impartir el grau elemental que regula la LOGSE.

Posteriorment, el 1998, el Ple del Consell Comarcal del Gironès creava l’Escola de Música del Gironès i n’aprovava els estatuts, com a entitat administrativa amb plena autonomia, personalitat jurídica pròpia i total capacitat per al compliment de les seves finalitats. Per tant, l’EMG és un organisme autònom (depenent del Consell Comarcal del Gironès) de caràcter administratiu i d’activitat educativa.

L’escola ofereix cursos a la Fàbrica de Celrà des del 2003.

Els altres pobles en què es reparteixen les aules de l’Escola de Música del Gironès són: Aiguaviva, Bescanó, Bordils, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Medinyà, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter, Taialà (Girona) i Vilablareix.