Biblioteca municipal

La Biblioteca de Celrà es va posar en funcionament l'any 1998 en una de les naus de l'antiga fàbrica Pagans. Està dividida en quatre parts: infantil i juvenil, entreteniment, coneixement i informàtica.

La Biblioteca Municipal de Celrà ocupa un espai de 270 m2 destinat a ús públic, al Centre Cultural La Fàbrica. Des de l'any 2005, està integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya, d'on rep suport tècnic i professional per al tractament del fons, la gestió del centre i la formació del personal.

La biblioteca disposa d'un fons documental de més de 20.000 volums, distribuïts en llibres, revistes i altres publicacions periòdiques i audiovisuals (cintes de vídeo, discs compactes i DVD). A més de l'apartat sobre aspectes locals, disposa de les seccions infantil, de novel·les, d'obres de referència i sobre temàtiques diverses (història, filosofia, literatura, ciències naturals, viatges, etc.).

A banda de l’objectiu bàsic de facilitar a tota la ciutadania l’accés lliure al coneixement, a la cultura i a la informació, la Biblioteca de Celrà dedica bona part dels seus esforços a organitzar activitats que fomentin l’hàbit de la lectura a la ciutadania.

Activitats i serveis

Consulta i préstec del fons

Els documents que formen part de la biblioteca estan a disposició del públic, tant per a la consulta en la sala com per al préstec en els terminis establerts. Amb la nova normativa de biblioteques (Sistema Únic per a totes les biblioteques de Catalunya) es podran tenir en préstec un màxim de 20 documents, durant 30 dies. Aquesta normativa, més generosa amb el préstec, obligarà també a ser més estricte amb els terminis de retorn. Per tant, les sancions per retards a l’hora de tornar els materials seran obligades i molt més dures.

Per accedir al servei de préstec només és necessari disposar del carnet d’usuari/ària de la Biblioteca de Celrà (que s’expedeix de forma ràpida i gratuïta a la mateixa biblioteca) o de qualsevol altre carnet de les biblioteques de Catalunya.

Préstec interbibliotecari

Aquest servei permet als usuaris accedir, sense cap cost econòmic, al préstec de fons de qualsevol altra biblioteca integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Servei d'assessorament i informació

El personal que atén la biblioteca ofereix als usuaris orientació en la recerca del material en què estiguin interessats.

Suport a la recerca

Destinat a estudiants i investigadors, amb l'objectiu d'ajudar-los a localitzar material especialitzat per als seus projectes de recerca.

Ordinadors d'ús públic

La biblioteca disposa d'equips informàtics d'ús públic gratuït, connectats a la xarxa i que permeten la consulta per internet, l'ús del correu electrònic i l'edició i la impressió de documents.

Accés gratuït a wifi

Podeu venir a la biblioteca a connectar-vos a internet amb el vostre ordinador: hi ha connexió wi-fi gratuïta. Només cal que ens doneu les vostres dades personals i immediatament us donarem d’alta en aquest servei.

Accions de foment de la lectura

- "L'hora del conte" és una activitat adreçada als infants que consisteix en la narració de contes per part de professionals en què es busca la complicitat i la participació dels espectadors.

- Col·laboració amb els centres educatius de Celrà i el seu entorn a través de l'aportació de materials per tractar els temes que s'estudien a les aules.

- Coordinació del Club de Lectura per fomentar el coneixement de la literatura ¡ adquirir tècniques de crítica literària.

- Visites guiades per a grups escolars sobre els serveis i recursos que poden trobar a la biblioteca.

Horari d'atenció al públic

L'horari de la Biblioteca (de l'1 de setembre al 30 de juny) és:

- Matins: Dimecres, divendres i dissabte, de 10 a 13.30 h
- Tardes: De dilluns a divendres de 16 a 20 h.

Horari d'estiu (de l'1 de juliol al 31 d'agost):

- Matins: dilluns, dimecres i divendres de 9.30 a 13.30 h.
- Tardes: De dilluns a dijous de 16 a 20 h.