celrà.cat » General » Nou protocol de l’Ajuntament de Celrà per a la prevenció i l’abordatge de l’assetjament sexual

Nou protocol de l’Ajuntament de Celrà per a la prevenció i l’abordatge de l’assetjament sexual

Des d'aquest mes de setembre l'Ajuntament de Celrà disposa d'un nou Protocol per a la prevenció i l'abordatge de l'assetjament sexual, per raó de sexe i per raó d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere. El document es va aprovar per decret d'alcaldia i se'n va donar compte al ple ordinari del 12 de setembre.

Amb aquest protocol, el consistori referma el compromís per garantir espais de treball segurs i unes relacions laborals basades en la llibertat i el respecte entre les persones i es compromet amb la tolerància zero davant de qualsevol mena d'assetjament i una desaprovació clara i rotunda de conductes i actituds ofensives, discriminatòries o abusives.

El protocol és aplicable als diferents col·lectius que interactuen en l'àmbit laboral de l'Ajuntament i es pot activar també en situacions produïdes fora de l'àmbit de treball quan hi tinguin relació.

També s'hi preveuen mesures de prevenció, com ara la informació i formació a tot el personal municipal, i s'hi detallen les vies d'actuació, queixa i denúncia davant de possibles situacions que puguin esdevenir casos d'assetjament sexual, per raó de sexe o per raó d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

El protocol també preveu l'existència de persones de referència que acompanyaran qualsevol queixa i denúncia i vetllaran per l'aplicació del protocol.

Els mesos vinents, l'Ajuntament de Celrà farà sessions amb tot el personal municipal per informar-lo del protocol i sensibilitzar-lo sobre les violències masclistes en l'àmbit laboral.

La regidoria d'Igualtats, Rut Quintana, va donar compte al ple de l'aprovació del nou protocol

La regidoria d'Igualtats, Rut Quintana, va donar compte al ple de l'aprovació del nou protocol.