celrà.cat » General » L’Ajuntament de Celrà aprova el nou Pla Local de Joventut 2021 – 2025

L’Ajuntament de Celrà aprova el nou Pla Local de Joventut 2021 – 2025

L’Ajuntament de Celrà ha aprovat el nou Pla Local de Joventut de Celrà 2021 – 2025 (PLC) amb un increment pressupostari de l’Àrea de Joventut, passant de 27.500€ el 2016 a 101.250 € el 2019. El Pla s’emmarca a les acaballes de l’any 2020, en un context d’incertesa, canvis i immediatesa.

L’objectiu d’aquest pla i de l’Àrea de Joventut és la d’acompanyar, deconstruir, empoderar i transformar les persones joves d’entre 12 i 35 anys del poble.

L’Àrea de Joventut de Celrà ha implementat 29 projectes en torn l’ocupabilitat, l’autoconeixement, la mobilitat, els aprenentatges, les expressions artístiques, la convivència i la interseccionalitat, gràcies a un equip tècnic de professionals liderats per la tècnica de l’Àrea, Mariona Salvador i Pujolràs.

 

Una mirada cap al futur

El Pla Local és una eina de planificació estratègica i una guia per encaminar els projectes perquè intervinguin directament a les persones joves i al municipi. És per això que el gran canvi  d’aquest nou pla és la dotació de recursos econòmics a aquesta Àrea per a la futur implementació d’intervencions i projectes amb major capacitat d’incidència en el canvi social.

Des de l’Ajuntament de Celrà, doncs, s’ha donat suport a aquest pla i s’ha apostat en aportar més recursos econòmics en aquesta àrea amb la intenció de posar la mirada cap a la transformació social a través de l’escolta i l’acompanyament des d’una perspectiva holística.

 

Una mirada interseccional

El pla té com a eix central les desigualtats que pateix el jovent en relació amb la població adulta, però també en la manca d’equitat dins la pròpia població jove, marcada per les diferents interseccions que la caracteritzen.

Així, i com a canvi respecte l’anterior pla, es deixa per escrit que cal identificar les necessitats juvenils des d’una perspectiva interseccional que permetrà posar l’accent en la diversitat sobre la qual aquesta es presenta i els diferents espais d’intervenció social.

 

Documents:

Pla Local de Joventut de Celrà 2021 – 2025

Infografia Pla Local de Joventut 2021 – 2025