celrà.cat » General » En commemoració del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+

En commemoració del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+

Amb el lema “Amor orgullós”, Celrà se suma un any més a la commemoració del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, en què la policia va fer una batuda a l’Stonewall Inn, un bar gai del barri de Greenwich Village. La reacció popular a la batuda, coneguda com la revolta Stonewall, va suposar la primera vegada en què es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI.

Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com la identitat de gènere.

Amb motiu del 28-J, l’Ajuntament de Celrà té previst aprovar en el ple municipal del 9 de juliol la declaració institucional que el Departament d’Igualat i Feminismes de la Generalitat ha consensuat amb els ajuntaments de Catalunya.

La declaració comença afirmant que el Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+ ens uneix en la celebració de la diversitat i en una crida a l’acció per reconèixer i respectar les identitats, expressions i experiències que fan que cada persona sigui única i inestimable per a la nostra societat.

El conjunt d’institucions del país es compromet a mantenir l’aposta per les polítiques que garanteixin els drets LGBTI+ i combatin l’LGBTI-fòbia, a continuar avançant en el reconeixement legal d’aquests drets, a reforçar encara més la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI arreu de Catalunya, i a treballar plegades i amb la màxima aliança amb les entitats LGBTI+.