celrà.cat » Medi ambient » S’amplia la campanya de plantació i manteniment dels escocells dels arbres

S’amplia la campanya de plantació i manteniment dels escocells dels arbres

Després de l’èxit de la primera crida de la campanya «Apadrina un escocell», a la qual van respondre 53 persones, l’Ajuntament obre un segon període d’inscripcions per a qui vulgui apuntar-se a cuidar l’escocell d’un arbre i plantar-hi plantes i flors.

Si voleu participar-hi, ompliu i envieu el formulari que trobareu en aquest l’enllaç, fins al 27 de maig:

L’Ajuntament us facilitarà les plantes i una petita guia d’instruccions sobre com haureu de fer la plantació i el seu manteniment.

El repartiment de les plantes es farà el dimarts 28, de 10 a 13 h, i el dimecres 29, de 16 a 19 h, al Centre de Promoció Econòmica (c/ Bòbiles, 8).

Es proposa la plantació de llavors de plantes autòctones, vivaces i arbustives de port petit, per tenir els escocells cuidats, que hi creixi una vegetació que afavoreixi el creixement de l’arbre i la presència d’espècies pol·linitzadores beneficioses.

L’Àrea de Medi Ambient i els serveis tècnics de l’Ajuntament van impulsar al març la plantació de llavors de plantes autòctones en els escocells dels arbres del municipi i van proposar la campanya «Apadrina un escocell», de plantació i manteniment voluntari dels escocells dels arbres de Celrà, als centres educatius del poble. A mitjan abril, la campanya es fa extensiva a tota la població.

L’objectiu de la campanya és fer possible que tothom qui vulgui del poble de Celrà pugui cuidar un tall de terra del municipi plantant plantes i flors que contribueixin de manera positiva al creixement dels arbres ja plantats o que assumeixin una funció natural pel que fa al control de plagues o acostant pol·linitzadors als arbres.

La previsió és convocar dos períodes d’inscripcions i repartiment de plantes cada any.