celrà.cat » General » L’Ajuntament obrirà una franja perimetral de prevenció d’incendis

L’Ajuntament obrirà una franja perimetral de prevenció d’incendis

L’Ajuntament de Celrà ha iniciat la tramitació del contracte d’obres per a l’obertura de les franges perimetrals de prevenció d’incendis del nucli urbà i l’EDAR i de les zones verdes del seu interior.

En sessió plenària de l’11 d’octubre de 2022, l’Ajuntament va aprovar definitivament el projecte d’obertura i manteniment de les franges perimetrals de prevenció d’incendis, de les parcel·les interiors i zones verdes de Celrà.

La Llei 5/2003, de 22 d’abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals, estableix que els nuclis de població, urbanitzacions, instal·lacions i edificacions aïllades han d’assegurar una franja perimetral exterior de protecció de 25 metres al seu voltant.

L’obertura de la franja de prevenció d’incendis suposarà la tala d’arbres en zones boscoses i la neteja del sotabosc.

Un cop feta l’obertura de les franges, se n’haurà de fer un manteniment, consistent en la neteja de sotabosc, que serà objecte d’un contracte posterior. Queda fora de la licitació la neteja de parcel·les interiors, les quals van a càrrec dels seus propietaris.


Podeu consultar el projecte executiu i el plànol de delimitació en els enllaços següents:

👉 Projecte executiu d’obertura i manteniment de les franges perimetrals de prevenció d’incendis (pdf)

👉 Document d’acompanyament al plànol de delimitació de Celrà (pdf)

Teniu més informació sobre les mesures de prevenció i autoprotecció davant els incendis forestals a prop de zones habilitades en aquest tríptic editat per la Diputació de Girona:

👉 Enllaç al tríptic «Autoprotegeix-te»