celrà.cat » General » Celrà ja es beneficia del Sistema Tarifari Integrat en el transport públic a l’Àrea de Girona

Celrà ja es beneficia del Sistema Tarifari Integrat en el transport públic a l’Àrea de Girona

El ple del 12 de març va aprovar la incorporació de Celrà al Consorci del Transport Públic de l’ATM de Girona perquè la ciutadania del municipi pugui gaudir d’un millor servei i preus més econòmics a l’hora d’utilitzar el transport públic.

Tot i que l’adhesió de l’Ajuntament de Celrà al consorci es va aprovar al ple del març, es va fer amb efecte retroactiu i ja s’estava aplicant des de l’1 de gener.

La proposta suposa l’adhesió al Consorci del Transport Públic de l’Àrea de Girona, Autoritat Territorial de Mobilitat (Consorci ATMG) per a la coordinació del sistema de transport públic de viatgers a les comarques gironines i pel disseny i implementació d’una xarxa i una política de tarifes dels serveis de transport públic adherits.

L’Ajuntament de Celrà aportarà 15.446,92 € de l’exercici 2024 com a participació en el finançament del Consorci ATMG.

El sistema tarifari integrat permet que el desplaçament amb diferents operadors de transport es pugui fer mitjançant un únic bitllet, sense cost addicional dins de la seva zona geogràfica de validesa. També garanteix un cost més econòmic dels bitllets i un transbordament més fàcil, a més de l’homogeneïtzació de la informació del servei.

L’àmbit de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat de l’Àrea de Girona es divideix en vuit zones. Amb un sol títol de transport es poden utilitzar els mitjans necessaris per desplaçar-se d’un punt a un altre. Celrà fa de pont entre les zones 1 i 2, de manera que es pot viatjar per l’una o l’altra amb un abonament d’una sola zona.

Podeu consultar les tarifes actuals dels abonaments i dels títols multiviatge al web de l’ATM de l’Àrea de Girona.

Les tarifes de 2024 es van aprovar amb un increment mitjà del 3% respecte de les de l’any passat. Les podeu veure a l’anunci que va fer públic el consorci (document pdf).

Al mateix web trobareu els formularis de sol·licitud de les targetes personalitzades ordinàries, de família nombrosa o monoparental i per a persones situació d’atur, a més de les sol·licituds de targetes T-Jove i T-16.

Totes aquestes targetes es poden demanar per correu electrònic, adjuntant el formulari la documentació requerida, o bé presencialment, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Generalitat i a l’estació d’autobusos de Girona.

El Consorci ATMG el formen actualment 64 ajuntaments, els consells comarcals del Gironès, el Pla de l’Estany, la Selva i la Garrotxa i la Generalitat de Catalunya.