celrà.cat » General » Els canals de televisió hauran d’emetre només en HD a partir del 14 de febrer

Els canals de televisió hauran d’emetre només en HD a partir del 14 de febrer

Totes les emissions de Televisió Digital Terrestre (TDT) hauran de fer-se únicament en alta definició (HD) o ultra alta definició (UHD) a partir del 14 de febrer vinent. Els aparells receptors que només reben emissions en definició estàndard (SD) deixaran de rebre la TDT a partir d’aquesta data.

L’emissió en HD de tots els canals està emmarcada en el Reial decret 391/2019, segons el qual, l’Estat va establir el 14 de febrer de 2024 com a data límit perquè totes les emissions de Televisió Digital (TD) es facin únicament en HD o UHD.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha informat que, a partir del 16 de gener, emetrà tots els seus programes en alta definició (HD). Actualment, TV3 ja està emetent en alta definició, a més d’en definició estàndard (SD), però a partir de la segona quinzena de gener se sumaran a l’alta definició tots els programes dels canals temàtics 3/24, Esports3 i SX3/33.

Es calcula que el 98% del parc existent de receptors ja té capacitat per rebre HD i que, per tant, en la majoria dels casos, l’impacte no hauria d’anar més enllà d’una reordenació de canals a les guies dels televisors.

Per poder rebre el senyal en HD caldrà disposar d’un receptor compatible amb HD. Els televisors més nous ja estan preparats, però els més antics és possible que no puguin descodificar senyals en HD. En aquest cas, cal renovar el televisor o connectar-hi un descodificador o sintonitzador de TDT HD entre el cable d’antena i el televisor.

Les llars que reben el senyal de TD-SAT, també hauran de comprovar que el receptor satèl·lit està preparat per rebre contingut en HD i substituir-lo en cas que no ho estigui.

Aquest canvi ha estat comunicat al col·lectiu d’empreses instal·ladores de telecomunicacions habilitades, perquè donin suport a la ciutadania.

En tot cas, us informem que la Generalitat ha posat a disposició la bústia ict@gencat.cat per atendre els dubtes o aclariments que pugueu necessitar.