celrà.cat » General » La Generalitat licita les obres del carril bici entre Celrà i Girona

La Generalitat licita les obres del carril bici entre Celrà i Girona

Imatge del traçat del carril bici difosa pel Departament de Territori.El Departament de Territori ha licitat les obres per a configurar una nova via ciclista a Celrà, que seguirà el corredor de la C-66, per un import de 2 milions d’euros. El nou eix tindrà 1,6 quilòmetres de longitud, des de l’entrada al municipi, fins a connectar amb Girona. Es preveu que les obres comencin la primavera vinent i tinguin un termini d’execució de cinc mesos.

La nova via discorrerà des de la rotonda de la C-66 a l’entrada del municipi, on connecta amb la trama urbana de Celrà pel carrer Joan Alsina, fins al límit amb el terme municipal de Girona. Enllaçarà amb un itinerari que està condicionant l’Ajuntament de Girona fins al centre de la ciutat, de manera que aquesta obra permetrà connectar els dos nuclis urbans amb mitjans que promouen la mobilitat activa i descarbonitzada.

El traçat del nou vial a Celrà aprofita i condiciona camins existents en un tram inicial i, a continuació, inclou un tram de nova execució mitjançant una passera adossada del mur existent de la carretera C-66 i el ferrocarril, per sobre del riu Ter.

Aquesta actuació s’emmarca en el conveni de col·laboració entre el Departament de Territori i l’Ajuntament de Celrà, mitjançant el qual la Generalitat impulsa i executa les obres, alhora que hi aporta 1,5 milions d’euros. L’Ajuntament assumirà els 500.000 euros restants.

El carril bici que connecta Celrà amb Girona es va aprovar el 2019, però es va haver de replantejar el 2020 a causa del temporal Glòria. A continuació, la pandèmia va impactar en la contractació d’obra pública i va suposar un nou endarreriment. Posteriorment, es va veure que calia fer reparacions en un mur propietat d’Adif pel qual ha de passar part del recorregut.

Després d’un període intens de gestions entre l’Ajuntament i la Generalitat, el projecte es va reprendre l’abril passat, amb la signatura del conveni esmentat.