celrà.cat » General » Celrà s’afegeix a la commemoració del 25N amb diverses activitats

Celrà s’afegeix a la commemoració del 25N amb diverses activitats

Al novembre es commemora el 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra les Dones. L’Ajuntament de Celrà dedica aquest mes a visibilitzar i tractar els diferents tipus d’assetjament amb la Campanya #EsAssetjament.

La violència masclista és una de les violacions dels drets humans més esteses i persistents, que afecta dones i nenes de tot el món i que es pot manifestar de múltiples maneres obstaculitzant la igualtat entre dones i homes.

La campanya de l’Ajuntament de Celrà s’ha posat en marxa poc després de l’aprovació del Protocol per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual, per raó de sexe i per raó d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere.

A més, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre l’assetjament i prevenir-lo entre alguns dels col·lectius més vulnerables, ha organitzat els següents actes:

Les activitats relacionades es van iniciar el dia 14, amb una sessió sobre assetjament amb dones cuidadores, organitzada per l’Àrea d’Igualtats de l’Ajuntament i el Servei d’Acollida i Convivència i SIAD del Consorci de Benestar Gironès-Salt.

Al voltant de la data del 25, hi ha previstes les activitats següents:

? Prou! Retallem l’assetjament a través del collage

?️ Dissabte 25, a les 16 h, a la plaça de l’Església.

Taller artístic per a joves amb la Noia del Monyo.

Descobrint la tècnica del collage crearem imatges per reflexionar sobre diferents formes d’assetjament i per identificar espais i contextos on tenen lloc aquestes situacions. Generarem col·lectivament un espai segur en el qual l’art servirà com a eina d’experimentació i com a premissa per a compartir reivindicacions, tot construint una exposició que acabarà amb el disseny d’un fanzine.

Al final es llegirà el manifest i es plantarà una planta lila.

Organitza: Àrea d’Igualtats de l’Ajuntament amb la col·laboració del Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) del Consorci de Benestar Gironès-Salt.

? Marató de la sèrie Intimidad, de Txintxua Films

?️ Divendres 24, de 19 a 22 h i diumenge 26 de 18 a 21 h, al Teatre L’Ateneu de Celrà

Intimidad, sèrie creada per Verónica Fernández i Laura Sarmiento, és la història d’una política amb un futur prometedor que es veu afectada per la filtració d’un vídeo domèstic de caràcter sexual.

L’obra planteja on són els límits de la intimitat i què passa amb les nostres vides quan la nostra privacitat es converteix en la conversa de tothom.

Organitza: Cineclub 21.