celrà.cat » General » El Consorci de les Gavarres fa un mural a Celrà amb calç del Forn Gran de Fonteta

El Consorci de les Gavarres fa un mural a Celrà amb calç del Forn Gran de Fonteta

Nou mural a CelràEl Consorci de les Gavarres i el Grup de Recuperació i Estudi de la Tradició Arquitectònica (GRETA) estan portant a terme un mural de calç a Celrà, dins la 6a edició del mòdul “Calç, guix i color” del Curs de mestratge en construcció tradicional, organitzat pel GRETA i la Unió d’Empresaris de la Construcció de Girona (UEC).

L’objectiu del curs és preservar els oficis i transmetre els valors inherents a les tècniques tradicionals de la construcció, recuperar coneixements i donar les eines necessàries perquè les empreses gironines que es dediquin a la restauració i rehabilitació siguin un referent de qualitat. Cadascun dels quatre mòduls del curs gira al voltant d’un material bàsic de la nostra tradició arquitectònica i de les tècniques que li són pròpies.

Dins les accions del mòdul sobre calç, guix i color, el 2 de novembre es va començar a fer un mural en obra real a Celrà, a l’alçada del número 1 de la carretera de Juià, que quedarà enllestit el dia 18. Per al mural, s’ha utilitzat la calç de la primera cuita al Forn Gran d’en Torró, a Fonteta, feta el 2018.

El Consorci de les Gavarres ja va fer un mural amb calç de la mateixa cuita a Forallac, el 2019, per commemorar el seu 20è aniversari. Com en aquella ocasió, el disseny del mural de Celrà ha anat a càrrec de l’artista gironí Ignasi Esteve.