celrà.cat » General » S’inaugura el nou espai de dol perinatal al cementiri de Celrà

S’inaugura el nou espai de dol perinatal al cementiri de Celrà

Inauguració de l'espai de dol perinatal al cementiri de CelràEl 4 de novembre es va inaugurar al cementiri de Celrà el nou espai de dol perinatal, gestacional i neonatal. L’Ajuntament va decidir crear un espai de dol perinatal i gestacional a l’interior del cementiri, per permetre que les famílies disposin d’un lloc on poder recordar els nadons que han perdut durant la gestació o poc després de néixer.

L’acte d’inauguració de l’espai va incloure una actuació de Lluïsa Paredes (violoncel) i Alba Pérez i Raquel Viñuales (dansa).

El projecte consisteix en la construcció, a la zona enjardinada del quadrant sud-est de l’equipament, d’un espai de dol i els treballs de millora de l’àrea immediata. L’element principal serà un monòlit blanc, situat enmig de l’espai d’ofrenes. Al voltant d’aquest espai hi ha diferents plantes decoratives, una zona d’estada amb un banc i una placa informativa.

Es calcula que a l’Estat espanyol moren cada any gairebé 2.500 nadons en el període perinatal, que inclou des de la setmana 22a de gestació fins al primers dies de vida. Amb l’objectiu d’oferir un lloc on les famílies puguin recordar aquests nadons i donar visibilitat a aquestes situacions, són molts els municipis que estan habilitant espais als seus cementiris dedicats a aquest dol.