celrà.cat » General » Els municipis de l’àrea de Girona critiquen la precarietat de Rodalies en una carta a la ministra

Els municipis de l’àrea de Girona critiquen la precarietat de Rodalies en una carta a la ministra

Imatge de l'edifici de l'estació de CelràEls alcaldes i alcaldesses de l’àrea urbana de Girona han enviat una carta a la ministra de Transports en funcions, Raquel Sánchez, en què critiquen la precarietat del servei de Rodalies i detallen els greuges que pateix la línia R11, que enllaça Portbou amb Barcelona.

Al text, signat pels representants municipals de Girona, Celrà, Salt, Sarrià de Ter, Bescanó, Sant Gregori, Quart, Sant Julià de Ramis, Vilablareix, Fornells de la Selva, Riudellots de la Selva i Aiguaviva, es llisten el munt de defectes que repercuteixen negativament en la ciutadania dels seus municipis i reclamen al Govern espanyol que garanteixi la qualitat del servei.

La carta descriu la «situació de precarietat del servei», que comporta una «qualitat del viatge paupèrrima», amb retards habituals i manca de trens, especialment els caps de setmana, fet que comporta que sovint els passatgers hagin d’anar drets durant el trajecte.

Reconeixen que és “encertada” la decisió d’afavorir el transport públic amb la reducció de preus, però puntualitzen que aquesta mesura hauria d’anar acompanyada dels recursos necessaris.

Finalment, reclamen que si la ministra manté una agenda de trobades a Catalunya, aprofiti per donar-los audiència per poder tractar el problema, «que ja s’ha convertit en endèmic».

La carta a la ministra és la primera acció conjunta que impulsen els dotze alcaldes i alcaldesses de l’àrea urbana de Girona després de la reunió que van mantenir el 20 d’octubre a Girona per començar a treballar de manera coordinada.