celrà.cat » General » Galanthus inicia a Celrà un projecte de voluntariat per retrobar la rata cellarda

Galanthus inicia a Celrà un projecte de voluntariat per retrobar la rata cellarda

Fotografia de Arno LaurentL’associació Galanthus, dedicada a l’estudi i a la divulgació del medi ambient, ha iniciat un projecte per retrobar la rata cellarda a Celrà.

Es tracta d’un projecte de voluntariat subvencionat pel Consorci de les Gavarres, dins el programa Gavarres Voluntàries, que té com a objectiu retrobar aquesta espècie a Celrà, ja que fa 16 anys que no se’n disposa de cap cita.

L’entitat està cercant persones voluntàries que vulguin ajudar a portar a terme les tasques necessàries per retrobar la rata cellarda a Celrà.

Si us interessa col·laborar en aquest projecte o en voleu més informació, podeu contactar amb mi Galanthus mitjançant el correu-e info@galanthusnatura.com.

La rata cellarda és una espècie de rosegador que, juntament amb la marmota i el liró gris, es passa l’hivern dormint en letargia.

Tot i que es tracta d’una espècie present als parcs naturals catalans, es considera una raresa, molt probablement a causa de la manca d’hàbitats adients i del possible increment de la depredació a què es trobarien sotmeses les seves reduïdes poblacions, segons informacions de la Xarxa de Parcs Naturals.