celrà.cat » General » Inaugurada l’exposició itinerant sobre eficiència energètica «GiraEfi» a Celrà

Inaugurada l’exposició itinerant sobre eficiència energètica «GiraEfi» a Celrà

Aquest dimecres, dia 7, s’ha inaugurat l’exposició «GiraEfi, millora de l’eficiència energètica dels municipis de la demarcació de Girona» al vestíbul del Teatre L’Ateneu de Celrà. L’alcalde en funcions de Celrà, David Planas, i la diputada en funcions de Programes Europeus de la Diputació de Girona, Montse Mindan, han presentat el projecte als alumnes de 5è i 6è de primària de l’escola Les Falgueres.

El projecte «GiraEfi, millora de l’eficiència energètica dels municipis de la demarcació de Girona», cofinançat pel PO FEDER de Catalunya 2014-2020, la Diputació de Girona i els ajuntaments participants, té l’objectiu principal de millorar l’eficiència energètica en els municipis de la demarcació i reduir l’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle. Això s’ha volgut aconseguir mitjançant tres actuacions diferents:

– Instal·lació de plaques solars per a l’autoconsum en nou edificis de cinc municipis diferents (Cassà, Celrà, Garrigàs, Palafrugell i Sant Julià del Llor-Bonmatí).
– Renovació de l’enllumenat públic exterior de quatre municipis (Hostalric, Sant Joan de les Abadesses, Maçanet de Cabrenys i Ger).
– Instal·lació de trenta equips de telegestió en diferents edificis municipals.

Actualment, a excepció d’aquesta tercera actuació, que encara es troba en curs, totes les actuacions s’han executat amb èxit i proporcionen uns estalvis energètics d’aproximadament un 21% per als edificis on s’han instal·lat les plaques solars fotovoltaiques, i d’un 71% per a les instal·lacions d’enllumenat públic.

En el cas del municipi de Celrà, les dues noves instal·lacions de plaques solars per a autoconsum –una al terrat de la fàbrica Pagans i l’altra a la coberta de les piscines municipals– han propiciat un estalvi energètic del 15% i el 35%, respectivament.

L’exposició itinerant «GiraEfi», que fa una primera parada a Celrà, pretén acostar al públic els objectius del projecte, els resultats i el funcionament i els avantatges de la tecnologia que s’ha utilitzat en aquestes tres actuacions.

Els visitants de l’exposició podran accedir a un recurs pedagògic mitjançant el dispositiu mòbil escanejant un codi QR. Amb aquest recurs, elaborat també en el marc del projecte «GiraEfi», podran participar de manera més interactiva en el món de l’autoconsum, l’eficiència energètica i les aplicacions a la llar, i conèixer-lo de primera mà.

La mostra es pot visitar al Teatre L’Ateneu fins al 31 d’agost, de dimarts a diumenge, de 9 a 20 h.

📷 A la foto, un moment de la inauguració al Teatre L’Ateneu de Celrà (fotògraf: Eddy Kelele)

👉 Enllaç d’accés a la web del projecte GiroEfi a ddgi.cat