celrà.cat » General » L’Ajuntament s’adhereix a la campanya “Un arbre per Europa”, en col·laboració amb l’Institut

L’Ajuntament s’adhereix a la campanya “Un arbre per Europa”, en col·laboració amb l’Institut

Dimecres passat, 24 de maig, l’Ajuntament de Celrà va plantar una alzina surera a la zona de l’Institut, en el marc de la seva adhesió a la campanya Un arbre per Europa.

L’Institut de Celrà, com a membre de la xarxa d’Escoles Verdes de Catalunya, és Centre Ambaixador Europeu i centre Erasmus+ acreditat, un programa europeu que dona suport a l’educació, la formació, l’esport i la joventut al continent europeu i que permet al centre portar a terme projectes Erasmus amb mobilitat de professorat i alumnes fins al 2027.

Amb motiu de la col·laboració entre l’Ajuntament i el centre educatiu, l’arbre s’ha plantat a prop de l’Institut, a la zona verda que hi ha davant de l’Escola Municipal de Dansa.

L’Institut farà difusió del projecte i treballarà els objectius de la campanya, tant amb el seu alumnat com amb estudiants d’altres països que vinguin a Celrà dins el projecte Erasmus+.

#UnArbrePerEuropa és una iniciativa d’Equipo Europa, una associació juvenil creada a Madrid el 2019, que té el suport de les Oficines del Parlament Europeu a Espanya. La campanya promou que tots els municipis plantin almenys un arbre com a símbol del seu compromís amb la sostenibilitat local i la lluita contra la desforestació a Europa. El 2021 vam ampliar la campanya a tot Europa.

D’aquesta manera, es fomenta el lema «Una acció local amb impacte global». A més, Equip Europa és una associació formada per joves, per la qual cosa també es busca que els ajuntaments es comprometin a involucrar la joventut en els processos de presa de decisions que afecten la sostenibilitat dels municipis.