celrà.cat » General » El Punt Lila torna per promoure una Festa Major sense masclismes

El Punt Lila torna per promoure una Festa Major sense masclismes

Imatge de promoció del Punt Lila a la Festa Major de CelràLa festa major és un espai de transformació i cohesió social, però també s’hi poden produir discriminacions i violències masclistes. Per això, que des de fa uns anys, l’Àrea d’Igualtats de l’Ajuntament de Celrà, amb la col·laboració de la Coordinadora de Festes i el finançament del Ministerio de Igualdad, Secretaría de Estado de Igualdad y contra la Violencia de Género, posa el Punt Lila a disposició de la ciutadania.

El Punt Lila pretén oferir un espai de sensibilització per promoure relacions basades en la igualtat i el respecte, així com de prevenció i abordatge de qualsevol situació de violència masclista o lgtbifòbica. És doncs, també, un punt de suport, assessorament, atenció i protecció davant d’aquestes violències.

El Punt Lila estarà ubicat al costat del pavelló de la Fàbrica, a l’entrada del recinte de la festa, davant les barres els dies 29 d’abril i 5 i 6 de maig, de les 11 de la nit a les 5 de la matinada. És un espai obert a tothom que disposarà de dues professionals expertes en igualtat de gènere i atenció a les violències masclistes que estan en coordinació amb la resta d’agents per actuar.

Us animem a passar-hi per informar-vos, fer-hi consultes, o comunicar qualsevol situació de discriminació o violència masclista i/o lgbtifòbica que hàgiu patit o detectat o a participar d’algunes de les dinàmiques que tenen preparades per vosaltres.