celrà.cat » General » La Diputació subvenciona la implementació dels objectius sostenibles de l’Agenda 2030

La Diputació subvenciona la implementació dels objectius sostenibles de l’Agenda 2030

L’Ajuntament de Celrà, en el marc de la implementació dels objectius sostenibles de l’Agenda 2030, ha rebut una subvenció de 8.000 € de la Diputació de Girona per portar a terme tasques formatives al personal tècnic de la corporació i als càrrecs electes del ple municipal.

L’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), adaptats a la realitat i al context del territori, representen una eina de governança estratègica per part de tots els actors cridats a implementar el Pla d’acció de Nacions Unides; en aquest sentit, els governs locals en són una peça clau.

Per fer-ho, cal dotar-se d’un Pla d’alineament de les polítiques locals de l’Ajuntament de Celrà que serveixi de guia per orientar l’acció política i col·lectiva de Celrà en visió d’Agenda 2030. El Pla d’alineament servirà també per incorporar l’Agenda 2030 de manera transversal (tècnica i política) en tots els projectes i plans d’acció que l’Ajuntament impulsi de manera interna i/o amb impacte cap al territori.

S’ha creat una comissió de l’Agenda 2030 per impulsar la redacció del Pla d’Alineament, formada per personal tècnic municipal, l’equip de govern i la consultora que ens assessora. Seguidament s’ha fet una diagnosi de l’alineament actual de l’Ajuntament amb els ODS.

La formació és un aspecte clau per assegurar l’èxit de tot el procés, tant de construcció del pla d’alineament com de la seva implementació. En aquest sentit s’han portat a terme un total de 16 hores de formació, entre l’equip de govern i el personal de l’Ajuntament.


Amb el suport de

Logotip de la Diputació de Girona