celrà.cat » General » L’Ajuntament porta terme accions d’eliminació d’espècies vegetals invasores

L’Ajuntament porta terme accions d’eliminació d’espècies vegetals invasores

Rodal d’ailants naturalitzats entorn la parcel·la de l’antiga depuradoraL’Ajuntament de Celrà ha portat a terme un seguit d’accions d’eliminació d’espècies vegetals invasores, iniciativa que ha rebut una subvenció de la Diputació de Girona que cobreix un 86,4% del cost dels treballs.

Les accions s’han centrat en espècies reconegudament invasores i, principalment, en poblaments naturalitzats, en la línia de les campanyes portades a terme entre els anys 2008 i 2015, amb l’Associació Galanthus, en què es va incidir en el control de l’ailant i el plomall de la pampa.

Aquest any s’han fet efectius alguns manteniments i s’ha anat un pas més enllà, sanejant poblaments d’altres espècies que amenacen els ambients naturals del municipi.

L’acció té una voluntat exemplificadora, amb l’objectiu de promoure a la sensibilització de la ciutadania davant el problema de les espècies invasores i el seu origen ornamental.

Els treballs, amb un cost de 10.057,52 €, IVA inclòs, s’han finançat amb una subvenció de la Diputació de Girona 8.690,22 €.


Amb el suport de:

Logotip de la Diputació de Girona