celrà.cat » General » Canvis en la recollida porta a porta a partir del diumenge 6 de novembre

Canvis en la recollida porta a porta a partir del diumenge 6 de novembre

El calendari de recollida de residus porta a porta es modificarà a partir del primer cap de setmana de novembre, en què s’eliminarà la recollida d’envasos els diumenges.

A partir del 6 de novembre, els diumenges es recollirà únicament la fracció resta, de manera quinzenal, com fins ara. Els envasos es continuaran recollint els dimarts i divendres.

Aquest canvi està motivat per l’actualització dels costos del servei, en el marc de la nova contractació de la gestió de recollida de residus per als pròxims quatre anys.

Amb la finalització del contracte que es va iniciar el 2018, s’ha hagut de fer un càlcul actualitzat de les despeses i necessitats per al nou període que tingui en compte l’augment de preus del combustible i les millores quant a personal i vehicles de recollida. Aquest fet ha suposat un augment del cost d’un 65% respecte del contracte anterior.

Per evitar que aquest augment de costos tingui una forta repercussió quan es revisin les taxes de recollida de residus, l’Ajuntament ha analitzat quina part del servei es podia modificar, i ha determinat que la reducció dels dies de recollida d’envasos és la mesura que tindrà menys impacte en el dia a dia de la ciutadania.

En aquest context, encara és més important seguir les recomanacions per reduir el volum dels envasos que llencem, com acostumar-se a aixafar les ampolles de plàstic i els brics, i evitar la compra de productes envasats quan hi hagi una alternativa que no generi tants residus.

Gràcies per la vostra col·laboració.