celrà.cat » General » Noves càmeres de videovigilància a la carretera de Palamós

Noves càmeres de videovigilància a la carretera de Palamós

Càmera de seguretat a l'entrada de CelràA principis de setembre entrarà en funcionament el nou sistema de càmeres de videovigilància que ha instal·lat l’Ajuntament de Celrà per reforçar la seguretat al municipi. Les càmeres s’han instal·lat als dos extrems de la carretera de Palamós.

El servei permet detectar, mitjançant un sistema de reconeixement de matrícules, aquells vehicles que hagin estat sostrets o que s’hagin usat per cometre un delicte en qualsevol punt de Catalunya.

El sistema de càmeres de vídeo només supervisa el pas de vehicles, fet que garanteix el compliment de la legalitat en matèria de videovigilància i protecció de dades. De la mateixa manera, només pot ser utilitzat com a eina de prevenció i seguretat.

El seguiment de vehicles, mitjançant el programa de lectura de matrícules, permet a la policia el control del pas d’automòbils que entren o surten del municipi.

L’actuació a temps real permet el control individualitzat i genera avisos immediats davant la presència de vehicles amb interès policial. Si la policia rep l’avís que un vehicle que ha participat en un fet delictiu pot dirigir-se cap a Celrà, el sistema alerta del seu pas quan les càmeres capten la seva matrícula. També es produeix una alerta si les càmeres capten un vehicle que consta com a robat.

Aquest sistema de seguretat ja està implantat a diversos municipis del Gironès, on les dades demostren que els robatoris han disminuït de manera significativa, a causa de l’efecte dissuasiu de la presència de les càmeres.

El servei estarà en funcionament a principis de setembre, un cop s’hagi tramitat l’homologació de la instal·lació i l’autorització del Departament d’Interior de la Generalitat.