celrà.cat » Patrimoni » La nova torre-mirador ja forma part del Parc de la Torre de Celrà

La nova torre-mirador ja forma part del Parc de la Torre de Celrà

Instal·lació de la nove torreS’ha iniciat la segona fase d’instal·lació de la torre-mirador al paratge de la Torre Desvern, una edificació situada en el marc del nou Parc de la Torre de Celrà, vinculat a l’Espai d’Interès Natural de les Gavarres.

La torre-mirador, situada al mig del bosc, a prop de la massa arbòria, ha d’esdevenir un espai educatiu i de gaudi que contempla les Gavarres i part del Baix Empordà, a més del bosc d’alzina dels exteriors de la Torre Desvern. La construcció forma part d’un projecte més ampli, el Parc de la Torre Desvern de Celrà, en procés de desenvolupament.

L’edifici és de planta rodona, té una alçada d’uns 10 metres i un revestiment exterior format per rastells verticals de fusta, material representatiu del projecte global previst en aquest espai, que té una llarga durabilitat i resistència a la intempèrie i al seu ús públic. La torre inclou quatre nivells, a més de la planta baixa, amb una suma total de superfícies de 71,68 m².

L’Ajuntament preveu inaugurar la nova torre a principi d’estiu, amb una jornada de portes obertes.

Les obres de construcció de la torre-mirador i d’urbanització de l’entorn del Parc de la Torre Desvern de Celrà s’han portat a terme amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).