celrà.cat » General » La revista ‘La Llera del Ter’ arriba als 25 anys amb un nou disseny i més pobles

La revista ‘La Llera del Ter’ arriba als 25 anys amb un nou disseny i més pobles

Revista La Llera 63Coincidint amb el seu 25è aniversari, la revista La Llera del Ter ha estrenat un nou disseny gràfic, obra de Marta Montenegro i Gemma Pallissera, i ha afegit els pobles de Cervià de Ter, Madremanya, Sant Martí Vell i Juià als quatre que ja hi participaven fins ara: Celrà, Bordils, Flaçà i Sant Joan de Mollet.

La revista és una radiografia del paisatge, el patrimoni, la història i la gent que viu entre el Ter i les Gavarres, la ciutat de Girona i les comarques de l’Empordà. S’hi parla dels nostres pobles, a partir de les aportacions de més de 30 col·laboradors. El sentit de la revista és donar valor al patrimoni i deixar constància de les històries que ens expliquen d’on venim i també qui som en aquest territori.

El nou disseny no perd de vista el detall i la importància de les històries que s’hi expliquen però des d’una mirada més actual i també més gràfica. Les imatges han guanyat molt d’espai, sense perdre de vista el text i la lletra, que ara és més gran. La portada és una picada d’ullet al lligam històric i cultural dels pobles. Així doncs, si s’ajunten les portades es crea un mosaic.

Tot i que el contingut segueix la mateixa línia, les seccions han canviat: Avui en dia, de temes d’actualitat; L’espiell, el tema principal; Tot enraonant, d’entrevistes i converses; Coses d’abantes, un calaix de sastre, un aiguabarreig d’història i patrimoni, i Pensaments, la darrera part, dedicada a la prosa, a la reflexió i al paisatge. Les primeres pàgines seran per a la il·lustració de Marta Puig, i es recupera l’apartat Consideracions de frontera, de caire literari, irònic, a vegades foteta, sobre els confins d’aquests pobles, escrit per Eloi Sànchez i Telm Terradas.

I com s’explica a l’editorial d’aquest número 63, la publicació vol ser «ras i curt, més que una revista molt ben feta. Per això, agraïm la confiança de tots els ajuntaments i el compromís de les persones que documenten i deixen escrites les històries dels nostres pobles perquè puguin romandre en el temps».

La Llera del Ter inicia així una nova etapa en què la periodista Èlia Borràs s’afegeix a l’equip de coordinació, amb Lia Pou, Martí Navarro i Mar Camps. La Llera del Ter ha fet 25 anys d’història i ha deixat de ser una revista local per convertir-se en una publicació de territori. Per això, l’equip que la coordina ha agraït «la confiança de tots els ajuntaments i el compromís de les persones que documenten i deixen escrites les històries dels nostres pobles perquè puguin romandre en el temps».

Podeu seguir la revista a les xarxes socials:

Podeu consultar i descarregar els exemplars de La Llera del Ter que s’han publicat des de 2006, en format PDF, a l’enllaç: