celrà.cat » Medi ambient » Noves plaques fotovoltaiques a les piscines municipals i a la Fàbrica

Noves plaques fotovoltaiques a les piscines municipals i a la Fàbrica


L’Ajuntament ha iniciat la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum a les piscines municipals i al Centre Cultural La Fàbrica. Aquesta és la quarta actuació que es fa en edificis municipals, en el marc del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible de Celrà.

La primera instal·lació de plaques fotovoltaiques es va fer al Teatre L’Ateneu de Celrà, l’estiu de 2018. El 2020 es van instal·lar plaques a la planta potabilitzadora d’aigua i el 2021, a l’escola L’Aulet, per a ús del mateix centre i de l’escola bressol Trapelles. Entre les previsions de futur, hi ha una ampliació de la instal·lació de l’Ateneu.

Aquest projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, en el marc del programa operatiu Feder de Catalunya 2014-2020, amb un ajut de 17.265,32 €.

Celrà participa amb aquesta iniciativa al projecte GiraEfi, impulsat per la Diputació de Girona per a la millora de l’eficiència energètica dels municipis de la demarcació. El projecte preveu millorar l’enllumenat públic exterior de cinc municipis i instal·lar plaques solars fotovoltaiques a cinc municipis més. L’objectiu és que aquestes actuacions propiciïn un estalvi d’energia del 71% per a l’enllumenat públic i del 21% als edificis municipals.

L’Ajuntament de Celrà ja va declarar l’emergència climàtica, per acord del ple municipal, amb el compromís de treballar no només en la utilització d’energia neta, sinó també en la producció d’una part important del propi consum.

Amb el suport de: