celrà.cat » Participació ciutadana » Participeu en el Pla per a l’Energia Sostenible i el Clima de les Gavarres

Participeu en el Pla per a l’Energia Sostenible i el Clima de les Gavarres

Procés Participatiu PAESC - UP GavarresEl Servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona impulsa el procés participatiu per a l’elaboració del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) de les Gavarres. Aquest pla és un document de planificació energètica i climàtica que té per finalitat assolir l’objectiu europeu d’una reducció del 55% d’emissions de CO2 per al 2030, mitjançant la planificació d’accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic.

Celrà forma part dels municipis implicats en el PAESC de les Gavarres, juntament amb la Bisbal d’Empordà, Bordils, Corçà, Flaçà, Juià, Llambilles, Madremanya, la Pera, Quart, Sant Joan de Mollet, Sant Martí Vell, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura.

El procés se situa en el marc del Pacte de les Alcaldies, una iniciativa europea en què els municipis assumeixen el compromís voluntari de millorar l’eficiència energètica, utilitzar energies renovables i adaptar el seu territori al canvi climàtic. L’adopció d’aquest compromís comporta la redacció dels Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) mitjançant els quals es planifiquen les accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic a realitzar en els pròxims anys en el municipi.

Objectius del procés participatiu:

  • Promoure el debat ciutadà sobre l’energia sostenible i el clima.
  • Debatre sobre el model energètic que es vol impulsar a les Gavarres.
  • Recollir propostes d’acció supramunicipals i municipals.
  • Elaborar un Pla d’Acció que incorpori el debat i les propostes de la ciutadania

Qui hi pot participar?

Qualsevol persona, entitat, associació o agent del territori que tingui interès en el Medi Ambient.

Com hi puc participar?

  • Participant en la sessió de participació telemàtica “Carregueu-vos d’energia i decidiu el futur del teu territori” que tindrà lloc l’11 de gener de 2022, a les 18 h.

L’objectiu de la sessió és debatre el model energètic que es vol impulsar al territori. A partir de l’exposició dels aspectes més destacables de la diagnosi del PAESC, es treballarà amb la ciutadania i entitats sobre quines propostes es poden dur a terme a nivell supramunicipal per a reduir les emissions. Es farà un recull de les propostes que han sortit i es publicaran al Portal Decidim.

  • Fent propostes al Decidim. Del 12 de gener al 12 de febrer.

Amb l’objectiu de recollir propostes de cada municipi, s’obrirà un espai virtual al Decidim durant un període d’un mes després de la sessió participativa. Durant aquest període es podrà donar suport a les propostes i fer comentaris per tal donar visibilitat a aquelles que tenen un major consens de la ciutadania per estudiar la seva incorporació als documents.

Teniu tota la informació i documentació al web del Procés participatiu PAESC de les Gavarres.