celrà.cat » General » Es presenta la guia ‘Celrà inclusiva!’, dins la setmana de les violències en la comunicació

Es presenta la guia ‘Celrà inclusiva!’, dins la setmana de les violències en la comunicació

En un context de transformació social, l’Àrea d’Igualtats de l’Ajuntament de Celrà ha elaborat la guia Celrà inclusiva!, de comunicació i promoció de polítiques inclusives, lliure d’estereotips i prejudicis; una eina que té per objectiu promoure la comunicació inclusiva i que es qüestiona les dinàmiques habituals de relacionar-nos, tant en l’àmbit interpersonal, com dins les institucions, les entitats i en qualsevol política pública.

A l’Ajuntament de Celrà creiem que el llenguatge és un instrument lingüístic, però també polític i social, que no només ens permet transmetre idees sinó que també implica la transformació de principis i valors per posar en relleu les desigualtats, exclusions i violències existents.

Comunicar d’una manera respectuosa és un pas per avançar cap a una societat més justa i plural, que mira el conjunt de la ciutadania des del reconeixement i l’empatia. L’ús d’un llenguatge inclusiu no sexista, no LGTBIfòbic, antiracista i amb capacitats diverses és fonamental per mostrar la pluralitat de la societat.

La guia focalitza l’atenció en diferents eixos d’opressió des d’una mirada que posa en relleu diferents grups socials que comparteixen eixos de desigualtat per qüestions de gènere, orientació sexual, diversitat funcional, origen, cultura, creença religiosa, color de la pell…

La presentació de la guia Celrà inclusiva! es farà el dilluns 22 de novembre, a les 12 h, a través de l’IG de @radiocelra.

– Podeu descarregar aquí la guia en format PDF.

A més, en el marc del 25N, Celrà desenvoluparà diferents activitats al llarg de la setmana del 21 al 25 de novembre, sota el títol “Setmana de les violències en la comunicació”.

Les activitats es faran des de l’IG @radiocelra, i les més destacades són:

  • Dilluns 22, a les 12 h, presentació de la guia per part de Leticia Garcia Merino, coautora.
  • Dimarts 23, a les 17 h, taller “Com són les imatges que ens representen a la publicitat, videoclips, pel·lícules…?”
  • Dimecres 24, a les 19 h, lectura de relats sobre violències i superació de les violències.
  • Dijous 25, a les 19 h, tertúlia “Les violències en la comunicació”, presentada per Èlia Borràs Güibes, i lectura del manifest.

A la tertúlia del dia 25, hi intervindran:

  • Desiré Rodrigo Garcia – Lo Relacional
  • Laura Arcarons Martí i Carlota Coll Gutiérrez – Mandràgores
  • Andrea Trias i Jana Got, presentadores del programa Followers de Ràdio Celrà.

«No hi ha la lluita d’un sol tema, perquè no vivim vides d’un sol tema» (Audre Lorde, escriptora afroamericana i activista pels drets civils)

La Setmana de les violències en la comunicació és una activitat finançada amb càrrec als crèdits rebuts pel Ministerio de Igualdad (Secretaría de Estado de Igualdad y contra la violencia de Género).