celrà.cat » General » 17 de maig: Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia

17 de maig: Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia

Des de l’any 2014, Catalunya compta amb una llei que garanteix els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i que lluita per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, instant els ajuntaments a desenvolupar polítiques LGTBI. 

El 17 de maig, és el Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (LGTBIfòbia) i des de l’Ajuntament de Celrà, desenvolupem diferents projectes al llarg de l’any amb l’objectiu de sensibilitzar i prevenir qualsevol tipus de discriminació i agressió per raons d’orientació sexual, expressió i identitat de gènere.

Des de les àrees d’Igualtats i Joventut es desenvolupen diferents projectes per a la prevenció de la LGTBIfòbia i la visibilització del col·lectiu a través dels tallers “Obrim els armaris” per donar les eines per entendre i respectar la diversitat sexual, afectiva i de gènere a l’alumnat de 4t d’ESO, i a través de la formació al personal de l’Ajuntament de la Llei 11/2014 per garantir els drets de les persones LGBTI i el seu deure d’intervenció en cas de LGBTIfòbia.

Des de l’Ajuntament es considera que l’administració local ha de tenir una mirada afirmativa envers les afectivitats, els gèneres i les sexualitats no normatives, per tal que tota la població es senti reconeguda per la seva administració, així com cal que aquesta intervingui en cas de LGBTIfòbia.