celrà.cat » Igualtat » El campanar de Celrà s’il·lumina de blau per visibilitzar el Dia Mundial de la Fibromiàlgia

El campanar de Celrà s’il·lumina de blau per visibilitzar el Dia Mundial de la Fibromiàlgia

 

El 12 de maig és el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de la Fatiga Crònica. És per això que l’Ajuntament de Celrà il·luminarà el campanar de l’església de color blau fosc, color que representa aquest dia, per tal de visibilitzar aquesta malaltia.

La fibromiàlgia es caracteritza per un dolor generalitzat que pot ser constant o fluctuant i que afecta als músculs i tendons. Aquest dolor pot arribar a ser molt sever i sovint s’acompanya d’un son no reparador, dolors musculars i/o articular, entre d’altres símptomes.

Els símptomes no són visibles però l’impacte en la vida de les persones que les pateixen és devastador ja que veuen minvada la seva qualitat de vida i sovint pateixen incomprensió ja que no s’observa cap lesió aparent.En els casos més extrems les persones afectades es veuen obligades a quedar-se a casa.

L’Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d’altres Síndomres de Sensibilització Central és la primera associació de Catalunya formada per persones afectades i és l’encarregada de visibilitzar aquesta malaltia donar suport a les persones afectades.