celrà.cat » General » “Dones a casa?” una mirada des de l’alumnat de Les Falgueres

“Dones a casa?” una mirada des de l’alumnat de Les Falgueres

Al llarg de la primera quinzena de maig, l’alumnat de 3r a 5è de l’escola Les Falgueres ha visitat l’exposició Dones a casa? per aproximar-se a les realitats que es viuen a les llars en la distribució de les tasques de cures i de la casa.

Aquest espai, ha estat guiat per la comissió de coeducació i gènere de l’AFA Les Falgueres que ha proposat un recorregut i un espai de reflexió a l’exposició a través de tallers amb els 7 grups de l’escola. En aquestes visites les nenes i nens també han enriquit l’exposició amb les seves aportacions.

Dones a casa? és una invitació a fer-nos preguntes, a pensar l’espai privat, el que es troba portes endins i que no es veu, les feines invisibles. És una invitació a situar-nos en l’entremig dels malabarismes que significa tenir cura de la família, de la llar i tenir una feina fora i dins de la casa. És també preguntar-se què significa ser dona i quina és la seva representació social. Quins són els nostres espais.

Aquesta exposició ha estat elaborada conjuntament per l’AFA Les Falgueres, l’AMPA l’Aulet, Dones de Celrà, l’Institut Feminista (el grup feminista de l’IES de Celrà), l’Associació Cultural Rizoma i l’Ajuntament de Celrà (Igualtat i Espai Jove).