celrà.cat » General » El Govern destinarà 1,4 milions d’euros en la millora de la séquia Vinyals

El Govern destinarà 1,4 milions d’euros en la millora de la séquia Vinyals

El Govern ha aprovat una inversió d’1,4 milions d’euros, dividits entre 2021 i 2022 per a les obres de millora d’un tram de la séquia Vinyals entre Girona i Celrà. El projecte té un cost 2,09 milions d’euros i la resta de diners, uns 627.000 €, els hi aportarà la Comunitat de Regants.

La primera part del projecte consisteix en la rehabilitació de la captació d’aigua del riu Ter a la séquia i també de la canonada de la xarxa principal de la séquia al llarg de 860 metres. En una segona part, hi haurà la construcció d’un nou tram de canonada de 460 metres més i el que costin les expropiacions dels terrenys afectats. Aquest segon lot serà executat directament per la Comunitat de Regants de la séquia Vinyals.

El Departament d’Agricultura ha decretat la urgència de les obres per l’elevat grau de deteriorament que presenta el canal i pel fet que l’estructura amenaça la ruïna a curt termini en determinats punts, segons es va comunicar el 20 d’abril després de la reunió de Govern

Com que les obres comencen a la captació d’aigua del riu Ter, caldrà aplicar un control de les espècies exòtiques invasores i altres mesures indicades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

El projecte està cofinançat per fons europeus i implicarà un conjunt de millores a la zona de conreus, com ara un estalvi potencial d’aigua de l’11% (uns 0,82 hm3 cada any) i un benefici en la gestió de l’aigua per a 465 explotacions agrícoles.