celrà.cat » General » David Planas promet el càrrec com a nou alcalde de Celrà en un ple extraordinari

David Planas promet el càrrec com a nou alcalde de Celrà en un ple extraordinari

El dilluns 29 de març, David Planas va prometre el càrrec com a nou alcalde de Celrà després de que l’exalcalde, Daniel Cornellà, renunciés al càrrec després de ser escollit com a diputat al Parlament de Catalunya per la Candidatura d’Unitat Popular. Planas va rebre el vot de deu dels onze regidors i regidores presents al ple.

El ple extraordinari es va celebrar en sessió presencial al Teatre l’Ateneu de Celrà i hi van accedir una cinquantena de persones i Planas va prometre el càrrec per seguir “treballant per una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera, i territorialment equilibrada”.

Planas, que anava de número 10 a la llista de la CUP de Celrà per a les eleccions del 2019, va ser escollit alcalde amb vuit vots de la CUP de Celrà, un vot d’ERC i una abstenció de la regidora del PSC. Tres regidors, dos d’ERC i un de Junts x Cat van excusar la seva presència al ple municipal per motius personals.

Tant la regidora del PSC com el regidor d’ERC van donar la benvinguda al nou alcalde i van mostrar el seu suport per seguir treballant pel poble. “Et seguirem donant el nostre suport i col·laboració en benefici del nostre poble, Celrà”, explicava el regidor de l’oposició Robert Vilà (ERC).

A diferència d’altres preses de possessió, el ja ex-alcalde i diputat del Parlament, Daniel Cornellà, va poder lliurar la vara, que s’ha recuperat després de més de tres dècades perduda. De fet, ha sigut gràcies a la família de l’antic alcalde Josep Nebot i Nunell (alcaldable 1955 – 1976), que s’ha pogut recuperar, ja que la van trobar a casa i tant bon punt ho van saber la van entregar a l’ajuntament. Així, Dani Cornellà, va poder entregar la vara com a element simbòlic a la vegada que també li va donar les claus de l’Ajuntament, un ordinador portàtil per treballar i una samarreta amb la frase Sóc de Celrà.

El primer discurs

En el seu primer discurs Planas va felicitar a tot el ple per la feina feta fins ara i pels obstacles que ha pogut tenir durant aquesta mitja legislatura, marcada pel Glòria i la pandèmia. També va recordar a tots els treballadors i treballadores de l’ajuntament que fan possible que funcioni tot “l’engranatge”. Planas va explicar, molt emocionat, que un dels motius pels quals havia decidit fer aquest pas és per la implicació social i cultural que els seus pares també havien tingut amb el poble. A més, també va recordar a la seva família i els seus fills i tots els infants del poble que en són el seu futur i pels quals s’ha de treballar.

L’alcalde va acabar el seu discurs de presa de possessió dient que “la vàlua s’ha de demostrar, per tant callem i demostre-m’ho, ens veiem al carrer, gràcies”,  i el públic va respondre amb un aplaudiment dempeus.

David Planas és actor de professió i ha actuat en obres com Ventura, juntament amb la Meritxell Yanes, i actualment està de gira amb l’espectacle Elda & Daniel.