celrà.cat » Igualtat » L’Institut de Celrà i l’Ajuntament signen un conveni per desenvolupar el projecte “La sexualitat des del plaer” durant el curs 2020 – 2021

L’Institut de Celrà i l’Ajuntament signen un conveni per desenvolupar el projecte “La sexualitat des del plaer” durant el curs 2020 – 2021

Font: mandragores.cat

Davant la demanda social d’una proposta als centres educatius en matèria d’educació sexual i afectiva entre les adolescents i l’adhesió del municipi de Celrà a Educació 360 de la Fundació Jaume Bofill, va sorgir la idea d’un projecte al centre educatiu entorn a la sexualitat des del plaer.

L’objectiu de la proposta és donar eines teòriques i pràctiques al professorat i a les famílies per gestionar una de les parts més importants en les etapes de la construcció i desenvolupament de la identitat en una persona com són: la sexualitat i la identitat sexual. 

Aquest projecte el desenvolupa una cooperativa de professionals de l’educació sexual i afectiva amb joves, adolescents i dones. A l’Institut de Celrà faran tallers de dues hores a l’alumnat de 1r a 4rt d’ESO. 

A més a més, també es faran formacions amb les famílies i el professorat, en tant que referents diaris per les adolescents. Des d’aquest punt de vista es tracta d’un projecte que incideix a tota la comunitat educativa i que aborda la sexualitat des d’una perspectiva coeducativa i integral.

És un projecte que s’inicia amb la intenció que es pugui establir al centre en els següents cursos i que entén que l’educació sexual s’ha d’integrar de manera transversal en els processos educatius per tal d’enfocar la sexualitat des de l’autoconeixement, la diversitat i el plaer.

Des de l’Àrea d’Igualtat de Celrà i diferents agents del territori s’han detectat diversos factors que dificulten i no afavoreixen la transformació feminista i l’erradicació de les violències masclistes com són: la manca d’espais de coeducació, la invisibilització i la necessitat de recuperar l’empoderament des d’una perspectiva de prevenció comunitària. 

La sexualitat des del plaer, doncs, té l’objectiu de trencar amb la mirada patriarcal de la societat, les dinàmiques i rols de gènere per tal d’aportat una nova mirada en les relacions emocionals i afectives. En definitiva, crear espais d’educació i confiança dins els centres educatius que serveixin de taca d’oli per anar estenent en les nostres relacions.