celrà.cat » General » El vial que uneix el C/ Països Catalans amb la Ctra. de Juià portarà el nom de Carme Mallorquí Comas

El vial que uneix el C/ Països Catalans amb la Ctra. de Juià portarà el nom de Carme Mallorquí Comas

Carme Mallorquí Comas ha estat l’opció triada en la consulta popular per donar nom al vial que uneix el carrer dels Països Catalans amb la carretera de Juià. Les persones majors de 16 anys residents a Celrà han pogut participar en la consulta que s’ha portat a terme durant el gener.

Carme Mallorquí Comas ha estat el nom més votat (74 vots) amb molta diferència respecte de les propostes d’Elisabeth Eidenbenz (17) i Frederica Montseny (11).

Qui era Carme Mallorquí Comas? Era filla de Teòfil Mallorquí i Júlia Comas i va néixer a Celrà l’any 1912. Va estudiar magisteri durant la Segona República i, en acabar els estudis, va exercir a l’escola de Celrà durant el període republicà i la Guerra Civil. En acabar la guerra va ser represaliada pel règim franquista, va haver de marxar del poble i va perdre la seva condició de mestra funcionària.

Durant dos anys va exercir a la població de Vilallonga de Ter (Ripollès), fins que va poder tornar, primer per treballar a l’escola de Bordils i, al cap d’uns anys, a Celrà, on va estar durant més de vint anys.

Carme Mallorquí va morir a la ciutat de Girona l’any 1996.