celrà.cat » General » Resultats de la votació final dels pressupostos participats 2021

Resultats de la votació final dels pressupostos participats 2021

El 9 de novembre va finalitzar la fase de votació de les propostes ciutadanes dins els Pressupostos Participats de 2021. Un cop feta la verificació de les persones votants, segons el padró municipal, trobem que la proposta més votada ha estat «Parc de Cal·listènia a Celrà», amb 146 vots. En segona posició ha quedat la proposta «Instal·lació de lavabos públics al mercat de brocanters», amb 120 vots, i en tercer lloc «Millora de l’equipament existent del circuit de radiocontrol», amb 118 vots.

El procés participatiu va iniciar-se el 5 d’octubre amb la recollida de propostes fins al 18 del mateix mes, i la fase tècnica de valoració de propostes va anar del 19 d’octubre a l’1 de novembre. Van arribar a la fase final 13 de les 33 propostes presentades. La fase de votació final de les propostes ha estat del 2 al 10 de novembre.

Enguany s’han registrat 200 persones al web participa.celra.cat «Que ningú parli per tu», amb l’emissió de 33 propostes a la fase inicial de recollida. A la fase final de votació i priorització de les propostes hi van arribar 13 aportacions ciutadanes que han rebut un total de 815 vots (3,2,1). Aquesta dada suposa una participació de 200 persones (una millora respecte de les 150 persones de 2018).

Des del 2011 s’estan realitzant pressupostos participats a Celrà. El 2016 es va passar dels pressupostos participats a «participar en els pressupostos» amb la posada en marxa de l’app «Que ningú parli per tu». El 2018 es va aconseguir elevar la participació final al 3,6 % del cens, i fins al 8% en fase de proposta. Aquest 2020 podem dir que mantenim els percentatges i que podem considerar aquest fet un èxit de participació, dins els cànons generals de participació ciutadana a nivell català.


Resultats de la votació final de les propostes ciutadanes

Perfil de la persona votant empadronada

Enguany, el perfil de la persona participant és principalment jove (menor de 34 anys), quant a gènere trobem 54,15% homes i 45,85% dones.

L’accés a la votació es realitza principalment a través del telèfon mòbil (90%), seguit dels ordinadors de taula (9,5%). La persona usuària entra de forma directa a la votació a través de participa.celra.cat i un 30% hi entren a través d’enllaços a les xarxes socials com Facebook, Twitter i Instagram.