» » Els pobles d’Alenyà i Celrà celebren el 20è aniversari del seu agermanament

Els pobles d’Alenyà i Celrà celebren el 20è aniversari del seu agermanament

Tema General | 0

Ara fa vint anys, l’Ajuntament de Celrà va decidir, conjuntament amb el d’Alenyà (Catalunya del Nord), fer un acte d’agermanament dels dos municipis. Aquest fet ha servit per establir oficialment lligams de cooperació mútua al llarg de tots aquests anys.

L’agermanament amb Alenyà es va fer perquè en aquell moment eren dos pobles similars en nombre d’habitants que tenien característiques comunes: Alenyà va recuperar les antigues caves Ecoiffie i les va convertir en un centre cultural, i Celrà havia recuperat la fàbrica Pagans, també per convertir-la en un centre cultural. A més, els dos pobles compartien una sensibilitat especial per la cultura i la dansa. Els alcaldes d’aquell moment eren Francesc Camps i Jacques Pumareda.

Al llarg d’aquests anys s’han mantingut contactes constants, amb intercanvis culturals o esportius anuals (amb la participació de l’escola de dansa, club de futbol, club de bàsquet, club de petanca, colla gegantera, escola d’art, els Taxeks…) i amb l’assistència d’una bona representació d’Alenyà a l’aplec de la sardana o la nostra festa major, fins al punt que l’exalcalde Jacques Pumareda, actual president del comitè d’agermanament d’Alenyà, va fer el pregó d’inici de la Festa Major de Celrà l’any 2012.

Han estat vint anys compartint, aprenent i creant vincles amb un poble situat a 100 km de Celrà, on encara moltes persones parlen català. Vint anys amb molts bons records, amb intercanvis de gent jove, amb ballades d’en Sixt i la Lola, amb la companyia jove de l’Escola Municipal de Dansa, amb el seu compromís amb la democràcia, acompanyant-nos com a observadors diversos regidors de l’Ajuntament d’Alenyà el dia 1 d’octubre de 2017, amb intercanvis artístics i exposicions d’artistes d’aquí i d’allà. En aquests vint anys s’han creat uns vincles molt forts que ens permeten mirar el futur amb moltes ganes de continuar endavant amb aquest agermanament i sentir el poble d’Alenyà com un poble germà.

Aquest cap de setmana, del 23 al 25 d’octubre, Alenyà celebrarà els vint anys d’agermanament amb diferents actes on la cultura catalana serà present, amb músics i cinema. L’alcalde de Celrà, Dani Cornellà, els acompanyarà en l’acte d’inauguració de la celebració. Esperem que ben aviat, quan les mesures sanitàries ens ho permetin, puguem celebrar també a Celrà aquests vint anys d’agermanament amb Alenyà.