» » Celrà celebra el 85è aniversari del Camp d’aviació republicà

Celrà celebra el 85è aniversari del Camp d’aviació republicà

Tema General | 0

El dijous 24 de setembre comencen els actes de commemoració del 85è aniversari de la construcció del Camp d’aviació republicà de Celrà.

L’acte inicial serà la xerrada titulada «El camp d’aviació de Celrà, 1936-1939», a càrrec d’Artemi Rossell, a l’Ateneu. Rossell és l’autor del llibre del mateix títol que ara s’ha reeditat en forma revisada i ampliada, coincidint amb aquesta commemoració.

Construït al final de 1936, va ser un dels aeròdroms militars més importants a Catalunya durant la Guerra Civil espanyola. Amb motiu d’aquesta efemèride, l’Ajuntament de Celrà ha organitzat un seguit d’activitats culturals, commemoratives i pedagògiques relacionades amb el Camp d’aviació.

L’objectiu de les jornades és difondre i valorar aquest patrimoni, convertit actualment en un espai visitable.

Divendres 25 tindrà lloc la projecció del documental Aeròdrom 311 i la presentació d’un conte infantil sobre el Camp d’Aviació.

Pel dissabte 26 i diumenge 27 hi ha programades visites guiades al camp i al Centre d’Interpretació del Camp d’Aviació i, per als més petits, uns tallers de muntatge d’un avió Mosca, d’aspecte semblant a aquells presents al Camp durant la República.

Per tal de prevenir contagis de Covid-19, per assistir a les visites guiades i als tallers de muntatge d’avions, cal reservar plaça a l’Ajuntament o al correu-e diversificacio@celra.cat.