» » La temporada del mosquit tigre no s’acaba amb l’entrada de la tardor

La temporada del mosquit tigre no s’acaba amb l’entrada de la tardor

Tema General | 0

Amb l’arribada de la tardor, cal que mantinguem l’alerta i apliquem mesures de prevenció al nostre entorn per evitar la propagació del mosquit tigre, un perill que continua actiu. Les pluges i els ruixats d’aquesta època de l’any, més habituals que en ple estiu, afavoreixen i molt la proliferació del mosquit tigre, de manera que les molèsties no desapareixen.

El mosquit tigre es manté actiu almenys fins a final del mes d’octubre. Per això, si es mantenen els ruixats, cal seguir aplicant mesures de prevenció i, d’aquesta manera, aconseguir un cert control i reduir les molèsties.

L’Ajuntament de Celrà continua fent tractaments de prevenció en els embornals i destaca la importància de la col·laboració ciutadana en aquest problema, ja que el mosquit tigre pot criar fàcilment en qualsevol recipient o objecte que acumuli aigua, encara que sigui en petites quantitats.

Trobareu tota la informació sobre com podem contribuir a combatre el mosquit tigre al web del Programa general del mosquit tigre a la demarcació de Girona, impulsat per Dipsalut, el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter i els ajuntaments de la demarcació de Girona.


El vídeo que podeu veure a continuació descriu el cicle biològic del mosquit tigre.