» » Celrà realitza la segona instal·lació de plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum

Celrà realitza la segona instal·lació de plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum

Tema General | 0

L’Ajuntament de Celrà ha portat a terme una nova instal·lació de plaques fotovoltaiques a la planta potabilitzadora d’aigua. Aquesta nova actuació, inclosa dins el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible Celrà, va sortir a licitació pública per un valor de 22.916,23 euros. Finalment el contracte es va adjudicar per 14.592,60 euros. La Diputació de Girona ha atorgat una subvenció del 63% del cost del projecte mitjançant la convocatòria de subvenció Pla a l’Acció 2018-2019.

La memòria tècnica del projecte preveu una instal·lació solar fotovoltaica de 8 KWn nominals per a autoconsum, amb l’objectiu d’aconseguir una producció anual de 12.962 KWh i un estalvi de 3.889 Kg CO2/any.

La instal·lació està ubicada a la coberta de la nau annexa a la planta potabilitzadora i consta de 42 panells connectats a un inversor fotovoltaic.

La primera instal·lació de plaques fotovoltaiques es va fer al teatre L’Ateneu de Celrà. L’Ajuntament de Celrà ja va declarar l’emergència climàtica, per acord del ple municipal, amb el compromís de treballar no només en la utilització d’energia neta, sinó també en la producció d’una part important del nostre consum. Pròximament està previst tirar endavant dues noves instal·lacions fotovoltaiques al Centre Cultural La Fàbrica i iniciar el projecte per a l’Escola L’Aulet.

Amb el suport de: