celrà.cat » General » Els dos grans projectes sorgits dels pressupostos participats dels darrers anys continuen endavant

Els dos grans projectes sorgits dels pressupostos participats dels darrers anys continuen endavant

Imatge del web de participació de celra.catAquest 2019 l’Ajuntament de Celrà ha decidit no portar a terme la campanya dels Pressupostos Participats, atès l’elevat cost econòmic de dos grans projectes que es van iniciar el 2016 i que aquest 2020 veuran la llum: el Centre d’Interpretació de les Gavarres i el carril bici Celrà-Girona, considerats de vital importància per al desenvolupament del municipi.

Centre d’interpretació de les Gavarres

Es preveu restaurar la planta baixa de la Torre Desvern per convertir-la en un Centre d’interpretació del patrimoni natural de les Gavarres, amb sala d’exposició i diferents zones de divulgació dels valors i singularitats d’aquest espai natural protegit. L’edifici municipal és una torre romànica d’origen visigòtic datada al voltant de l’any 650, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).
L’Ajuntament de Celrà va demanar una subvenció europea (Feder) l’any 2018, que va ser concedida a mitjans de 2019. L’import atorgat és de 300.000 euros dels 443.379,60 (IVA exclòs) del cost total de l’actuació.

Carril bici Celrà-Girona

Aquest projecte va sortir escollit en els pressupostos participats de 2015 i ha estat fortament reclamat per la ciutadania. L’Ajuntament de Celrà va iniciar-lo l’any 2016, amb l’encàrrec d’un estudi-avantprojecte. Seguidament, després de descartar diferents opcions, es va adjudicar la redacció del projecte executiu. L’any 2018, el consistori va presentar el projecte a una subvenció europea (Feder) i aquest 2019 van donar resolució positiva amb el màxim import que preveien les bases de la convocatòria. Actualment, s’està preparant la licitació pública perquè el carril bici sigui una realitat en finalitzar el 2020.

D’altra banda, l’Àrea de Participació Ciutadana ha actualitzat aquest any l’app “Que ningú parli per tu” amb diferents apartats. Ara, a més d’utilitzar-se en els pressupostos participats, s’hi ha habilitat un espai de consultes ciutadanes que facilitarà la consulta ràpida amb la ciutadania. Els infants hi tindran el seu espai amb l’apartat del Consell Infantil, i també hi podrem trobar un enllaç a la bústia de suggeriments.