celrà.cat » General » 10 propostes d’autèntic luxe per celebrar el 10è aniversari d’El Ressupó a Celrà

10 propostes d’autèntic luxe per celebrar el 10è aniversari d’El Ressupó a Celrà

  • De la Meridiana a la Diagonal, arriba l’Enric Montefusco més directe i transversal que mai. L’ex-Standstill presentarà el seu darrer disc al Ressupó en una de les edicions més espectaculars.
  • Algunes de les revelacions més destacades de la temporada com Marta Knight, Davy Lyons, Espaldamaceta o Tori Sparks passaran pel 10è Aniversari d’El Ressupó.
  • La Iaia presenta un format especial amb Ernest Crusats, on avançarà cançons noves que mai ha publicat i també farà les delícies del públic amb les cançons més mítiques del grup.
  • La meitat de les propostes són novetats o descobriments i oferiran al Ressupó una de les seves úniques actuacions a les comarques gironines.

♫ Arribem al 10è aniversari d’El Ressupó, una cita ineludible pels amants de la música independent a les comarques gironines. Ara toca mirar enrere. Des de brave coast estem molt contents/es de totes les actuacions que han passat pel festival i haver obert camí en el pop-rock independent fet a casa nostra amb un festival de petit/mitjà format que supera el miler de persones per edició. Haver programat artistes que en primeres edicions (2009 -2010) l’afluència era d’unes 30 persones de públic i veure com a partir del 2012 ja se superaven les 300 – 350 per jornada ens omple d’alegria i ens demostra una vegada més que junts/es podem créixer. Han passat pel Ressupó:

The New Raemon, Mazoni, Núria Graham, Pau Vallvé, A Singer of Songs, Joan Colomo, Maria Rodés, The Last 3 Lines, Ferran Palau, Joana Serrat, The Bird Yellow, Xavier Baró, Esperit!, Steven Munar & The Miracle Band, Maria Coma, Senior i el Cor Brutal, Roger Mas, Nico Roig, Pau Riba, Bikimel, Joan Dausà, Daniel Lumbreras, Carles Ribot, Estúpida Erikah, Isaac Ulam, Canimas, Tom Hagan, Inspira, Cálido Home, Miquel Serra, Xavier Calvet, Pantaleó, Quart Primera, Xavier Calvet, The Trees, Rooms, 4hiverns, Coriolà, Trau, …

El Ressupó és la reserva musical protegida de les comarques gironines per donar a conèixer revelacions de l’any com Davy Lyons (IRLANDA/BCN), Marta Knight o Tori Sparks (EUA/BCN), amb propostes d’autèntic luxe com Enric Montefusco, La Iaia o Espaldamaceta. Enguany una celebració especial amb tres artistes internacionals, entre ells/es també el multi-instrumentista Max Garcia Conover (EUA), grups amb noves sonoritats experimentals com Escurçó i dues propostes gironines: Marta Pérez i Brave Coast Djs.

El tret de sortida d’aquest 10è aniversari el donarà el cantautor irlandès Davy Lyons, una de les sorpreses d’aquesta darrera temporada i que és capaç d’hipnotitzar a una pedra amb les seves cançons i que presenta “Evidence”, el seu debut. Una nit d’accent internacional que tancarà Tori Sparks. Nascuda a Chicago, i ciutadana de Barcelona des de 2011, Tori Sparks ha irromput com un dels talents més prometedors de la cançó rock de la ciutat gràcies a una veu plena de força i un cançoner irònic amb punts de connexió amb els de Tom Waits, Nick Cave i Randy Newman. Aventurera a la vida (en dos anys ha fet concerts en 23 països) i en l’art, ens presenta el seu nou disc i farà un repàs als temes de la seva trajectòria.

La segona jornada l’obrirà Marta Pérez, a duet amb Jordi Bastida, un dels grans guitarristes del nostre país. Ens presentaran “Punctual”, un disc de debut pop-rock deliciós, agradable i ple de melodies enganxoses. Tot seguit els tarragonins Espaldamaceta, presentant un nou treball, que sembla que faci honor al seu moment actual: “Millor que mai”. Tancaran la nit un dels nostres clàssics de la casa, Brave Coast Djs, que també estan de celebració, 10 anys als escenaris tancant actuacions d’artistes com Mishima, Sidonie, Mendetz, Mazoni o Joan Colomo, entre d’altres…

Seguim amb una altra nit d’autèntic festival. Obrirà foc Marta Knight, que amb només 21 anys i una veu personal i introspectiva, s’ha convertit en una de les revelacions emergents de l’any i en la millor representació del talent femení local i jove. Tot seguit la Iaia ens visitarà amb un format especial i proper amb Ernest Crusats que farà un repàs de la trajectòria del grup i, com un caramel a la boca, ens introduirà alguns temes nous inèdits. I, si us quedeu fins al final, ja heu begut oli, perquè tancaran la nit la fressa i els terrabastalls sonors d’Escurçó, que estrenarem en primícia. Murs sònics i pulsions elèctriques que transiten en la sinergia de dos músics insòlits que improvisen en directe fins a l’infinit: Yarei Molina i Carles Ribot.

La darrera nit del 10è aniversari la tancarem amb els multi-instrumentistes. I és que Max Garcia Conover i Enric Montefusco coneixen bé el terme… Obrint la nit ens trobem amb el cantautor i home-orquestra de Maine (EUA) Max Garcia Conover. Ell va mantenir la seva promesa de fer una cançó setmanal durant un any i al setembre de 2017 va publicar “Motorhome”, el seu tercer àlbum. Cançons escrites durant els seus innombrables viatges per Estats Units i Europa. Cançons de la carretera per la carretera … A la tardor d’aquell mateix any es va ajuntar amb Haley Heynderickx, el resultat és un EP d’una bellesa enorme. “Among Horses III”, que va ser publicat a la tardor de 2018 i rebut amb gran entusiasme per premsa i públic. I tancarà el 10è aniversari un dels artistes més esperats i més inclassificables: Enric Montefusco. Després d’editar el llibre “Carne de Cañón” i l’EP “Coros de Medianoche”, compartint l’autoria amb Albert Pla, Maria Arnal o Nacho Vegas i tres anys després d’aquella primera entrega de vol lliure, “Meridiana” amplia el seu llegat fonogràfic amb un segon capítol, fent novament referència a una de les principals artèries de la seva ciutat, cosa que no sembla per res casual, “Diagonal”. En la seva nova col·lecció de composicions, l’Enric insisteix en la seva particular peregrinació cap a aquest lloc que ens remet a una cançó d’autor en convivència amb formes de músiques tradicionals, folklore popular, certs detalls cabareters i el seu inesborrable pòsit rock. I sobre aquest mantell sonor emergeix la seva poètica, versos novament carregats de crítica social i política, la millor manera de tancar el 10è aniversari d’El Ressupó!