Imatge de la carretera de Palamós
celrà.cat » General » Estudi de velocitats mitjanes dels vehicles a la carretera de Palamós

Estudi de velocitats mitjanes dels vehicles a la carretera de Palamós

Imatge de la carretera de PalamósD’acord amb la nova reestructuració viària de la travessera de la C-66 (carretera de Palamós) al seu pas per Celrà, seguint el Pla de Seguretat Viària de Celrà fet pel Servei Català de Trànsit de la Generalitat, s’ha portat a terme un estudi de velocitats mitjanes dels vehicles, a càrrec de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, a petició de l’Ajuntament de Celrà.

Es va establir un dispositiu de control de velocitat a la carretera de Palamós en els dos sentits i en franges horàries diferents. En la franja diürna es van controlar 2.868 vehicles, dels quals el percentatge de vehicles denunciats va ser inferior al 0,4% (12 vehicles). En les franges nocturnes es van controlar 84 vehicles i es van denunciar 6 conductors, fet que representa un 7% dels vehicles controlats.

De l’estudi es pot extreure que en les franges diürnes els vehicles creuen la travessera a velocitats compreses entre 30 i 55 quilòmetres/hora, mentre que en franges nocturnes la velocitat és d’entre 45 i 70 quilòmetres/hora.

L’Ajuntament de Celrà ha encarregat la compra de dos radars dissuasius per col·locar-los a les dues entrades de la carretera de Palamós, amb l’objectiu d’aconseguir una major disminució de les infraccions. Tot i això, molts dels accidents que es detecten a la carretera tenen a veure amb imprudències, com ara l’ús del telèfon mòbil i altres distraccions.