celrà.cat » General » Celrà porta a terme diverses actuacions per revitalitzar el barri vell

Celrà porta a terme diverses actuacions per revitalitzar el barri vell

Carrer MajorLa venda de tres parcel·les de propietat municipal, qualificades de ciutat jardí, permetrà a l’Ajuntament de Celrà fer front a l’adquisició de dues finques adjacents al carrer Major, dins d’un seguit d’iniciatives que tenen per objectiu revitalitzar el barri vell del municipi.

L’Ajuntament ha subhastat les tres parcel·les, d’uns 600 metres quadrats cadascuna, situades al barri de Palagret. A cada parcel·la es pot construir una casa unifamiliar aïllada. Un cop finalitzat el procés de subhasta pública, han estat adjudicades per un import total de 326.190 euros (iva exclòs). L’equip de govern va decidir vendre aquestes parcel·les pel fet que la seva qualificació urbanística només permet fer-hi tres grans cases aïllades amb jardí.

Amb els diners ingressats, l’Ajuntament està negociant la compra de la Sala Cors, situada al carrer Major i qualificada d’equipament públic en el planejament del municipi. L’Ajuntament ha estat pagant un lloguer durant 27 anys per poder fer ús d’aquesta sala, que durant aquest temps ha allotjat diversos serveis relacionats amb activitats culturals.

La compra de la sala Cors suposarà que l’Ajuntament deixarà de pagar el lloguer i ampliarà el patrimoni municipal. Amb els mateixos diners, es preveu també l’adquisició d’una segona finca, situada al costat d’aquesta sala, per fer-hi el que ha de ser un nou centre cívic del barri vell.

Totes aquestes actuacions van encaminades a la recuperació del barri vell de Celrà i s’afegeixen a altres iniciatives que s’han portat a terme. Per exemple, l’Ajuntament disposarà aviat dels primers dos pisos de lloguer social a la casa Feliu, també situada al carrer Major, que està en procés de rehabilitació. L’empresa adjudicatària està fent les obres per un import de 73.139,73 euros (iva exclòs), dels quals la Diputació de Girona, mitjançant una subvenció, n’ha aportat 13.916,44.

També s’han donat ajuts per a la rehabilitació de façanes, s’ha remodelat totalment la plaça dels Ametllers i s’estan fent obres de millora al Local Jove, situat a la plaça de l’Església, i al local de les Monges.