celrà.cat » General » Adif inicia les obres de millora de l’estació de Celrà

Adif inicia les obres de millora de l’estació de Celrà

Imatge de la plaça 1 d'Octubre, ocupada per material de les obres d'AdifL’empresa estatal Adif ha comunicat a l’Ajuntament de Celrà que les obres de millora i reforç de l’accessibilitat de l’estació de Celrà començaran el dimarts 18 de juny.

Tal com hem anat explicant les darreres setmanes a través de les xarxes socials i de la Celranenca, Adif té prevista una inversió de 4,6 milions d’euros, amb l’objectiu de millorar les instal·lacions, adaptar-les a les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda, la supressió de barreres arquitectòniques i la creació d’un pas inferior entre andanes, dotat d’ascensor i escales fixes. D’aquesta manera s’elimina el risc que suposa travessar les vies del tren.

Adif és el propietari de la zona d’aparcament de l’estació i també ostenta la propietat de la plaça 1 d’Octubre.

Aquestes obres comportaran que el pàrquing de l’estació quedi inutilitzat durant els mesos que durin els treballs, ja que serà utilitzat per la maquinària i per diverses tasques de construcció del pas inferior que es construirà in situ.

El fet que el pàrquing de l’estació quedi fora de servei durant els catorze mesos que durarà l’obra comportarà una reducció de places d’aparcament a la zona de l’estació i del centre cívic.

L’Ajuntament reordenarà alguns carrers adjacents, pintant places d’aparcament i canviant algun sentit de circulació durant els mesos de les obres, per tal d’afavorir la creació d’espais nous d’aparcament.

A la plaça 1 d’Octubre s’instal·laran els mòduls on hi haurà l’oficina tècnica i els vestuaris dels treballadors, que ocuparan la meitat de la plaça.

En una reunió amb Adif i amb la direcció facultativa, l’Ajuntament va demanar que la intervenció es porti a terme el màxim d’hores possibles en horari diürn i que es minimitzin els sorolls i les molèsties que poden generar durant la nit. També se’ls ha demanat que, com a empresa pública responsable de l’obra, informi la població a través d’una reunió i de comunicació escrita, sobre les afectacions que pot produir aquesta actuació, així com un contacte d’Adif, on la població pugui dirigir les possibles queixes i incidències.