celrà.cat » General » Suport a les víctimes del conflicte d’Ucraïna: com podem ajudar

Suport a les víctimes del conflicte d’Ucraïna: com podem ajudar

Pancarta: Ajudem UcraïnaEl Govern català ha aplegat al web Catalunya amb Ucraïna tota la informació sobre com podem ajudar les persones refugiades d’Ucraïna. Mitjançant quatre apartats principals, ofereix informació ordenada per a persones refugiades, sobre com col·laborar i per a empreses afectades, a més d’un llistat de preguntes freqüents, també classificades segons punts d’interès.

– A la pàgina Preguntes freqüents: col·laboració, es detallen respostes a diverses preguntes. Per exemple, què hem de fer si volem oferir un habitatge o un allotjament per a famílies o persones adultes refugiades.

– L’espai Conflicte a Ucraïna: Com puc ajudar? conté una llista d’enllaços de contacte amb les entitats que treballen directament en aquesta crisi humanitària, ja que es considera que aquesta és la via per optimitzar els recursos i que siguin més eficients.

– A més, l’arribada d’infants i adolescents d’origen ucraïnès sense tutors legals al nostre país ha motivat el Govern a activar un circuit específic per atendre’ls que en garanteixi els drets i preservi l’interès superior de l’infant, com s’explica a l’apartat Acolliment d’infants i adolescents d’Ucraïna sense tutors legals.

A Girona, la Federació d’Organitzacions Empresarials ha fet una crida a les empreses a solidaritzar-se amb el poble ucraïnès i ha iniciat una campanya de recollida d’aliments i productes de primera necessitat, especialment aliments i material sanitari (consulteu la llista). Tot el material recollit es farà arribar, a través del Consolat d’Ucraïna, als refugiats ucraïnesos. Per a més informació, us podreu adreçar al telèfon 972 215 534 o per correu electrònic a l’adreça networking@foeg.cat.

Pel que als refugiats que arribin a Catalunya i que poguessin necessitar alguna mena d’assessorament jurídic, el Departament de Justícia ha acordat amb els dos col·legis d’advocats de les comarques gironines (Girona i Figueres) un servei gratuït d’orientació jurídica (SOJ).

Els horaris d’atenció són de 9 a 14 h mitjançant els telèfons:

  • SOJ Girona: 972 21 02 08
  • SOJ Figueres: 972 51 34 68

Visiteu també els enllaços següents:

– Campanya del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

https://www.fonscatala.org/ca/comunicacio/noticies/que-puc-fer-donar-suport-la-poblacio-victima-del-conflicte-ucraina

– Coordinadora d’ONG Solidàries de Girona:

https://www.solidaries.org/actualitat/noticies/com-podem-ajudar-les-persones-ucraineses-que-fugen-de-la-guerra-3420/